Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ateş hattındaki halk savaş istemiyor

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna ordusu arasındaki temas hattına en yakın şehirlerden birisi Avdiyivka'daki Ukraynalılar barış olmasını umut ediyor.

Ateş hattındaki halk savaş istemiyor

Bölgede 2014'te başlayan çatışmaların en sıcak noktalarından birisi olan şehirde, günlük hayat olağan şekilde devam ediyor.

Ayrılıkçıların elindeki Donetsk şehrine 6 kilometre olan şehre ulaşmak için birkaç kontrol noktasından geçmek gerekiyor.

Yer yer çatışmaların izlerini taşıyan şehrin en önemli gelir kaynağı, yakınlardaki kok kömürü fabrikası. 2014-2017 dönemindeki yoğun çatışma dönemlerinde faaliyetine ara veren fabrika halihazırda çalışıyor.

Avdiyivka halkı savaş istemiyor

Bölge halkı, Rusya'nın Ukrayna'ya muhtemel saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Şehir sakini Natalya, çok endişe ettiğini ve bulundukları durum nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Umarım halkımız yakın zamanda bir şekilde anlaşır. Savaş olup olmayacağını bilmiyorum ama savaşı istemiyorum. Kardeş kardeşe savaşılmasını istemiyorum, herkes için barış istiyorum." ifadesini kullandı.

İsmini vermek istemeyen diğer bir şehir sakini, duruma alıştıklarını ve normal gördüklerini ancak barış istediklerini dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: hattındaki savaş istemiyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER