Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´ATEŞ KUŞLARI´ UĞURLANDI

THK´nin"Ateş Kuşları" diye bilinen yangın söndürme uçaklarından 5´i yeni sezon öncesi görev yerlerine gönderildi.

´ATEŞ KUŞLARI´ UĞURLANDI

 Türk Hava Kurumunun (THK) "Ateş Kuşları" diye bilinen 5 amfibik CL-215 model yangın söndürme uçağı, yeni sezon öncesi görev yerleri Adana, İzmir, Milas ve Antalya´ya gönderildi.

THK Başkanı Kürşat Atılgan, THK Üniversitesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, söz konusu yangın uçaklarının görevlerini başarıyla yaptıklarını söyledi

Atılgan, kurum olarak orman yangınlarına karşı mücadelede bu tip uçaklarla 10´uncu sezona başladıklarını belirterek, "Operasyona, havacılığın adetlerinden Yaradan´dan herhangi bir kaza vermemesi için dualarla kurban keserek başlıyoruz. Buradaki arkadaşlardan ricam, uçuş emniyetini ön planda tutarak 9 senedir kaza olmadan bitirdiğiniz gibi orman yangınlarıyla mücadeleyi bu yılda başarıyla tamamlamanız." dedi.

Bu yıl da havaların sıcak geçeceği kanaatinde olduklarını ifade eden Atılgan, şunları kaydetti:

"Türkiye´nin birçok yerinde yangın çıkıyor. Arkadaşlar nöbetlerini bir ibadet vecdi içinde tutmaya devam etsinler. Ormanlarımızı gelecek nesillerimiz için korumak kutsiyet taşımaktadır. Türkiye´nin bu konudaki mücadelesine yaptığınız katkıdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Tedbirinizi alacaksınız, işlerinizi sonra Allah´a havale edeceksiniz. Tecrübeli ekibimize başarılar diliyorum."

Törenin ardından, 2´si Milas´ta, diğerleri Adana, İzmir ve Antalya´da görev yapacak "Ateş Kuşları" temsili havadan yangın söndürme gösterisi gerçekleştirdi.



Anahtar Kelimeler: ATEŞ KUŞLARI UĞURLANDI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER