Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden gülünç suç duyurusu: Kendinizi İran'da sanmayın!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'nın açılışı dolayısıyla ‘İnşallah cemaati bol olsun, ziyaretçisi bol olsun içinde sadece ibadet etmekle kalınmasın ve bir mektep bir medrese olsun’ ifadelerini kullanmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği

Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması sonrası değerlendirmelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ‘İnşallah cemaati bol olsun, ziyaretçisi bol olsun içinde sadece ibadet etmekle kalınmasın ve bir mektep bir medrese olsun’ ifadelerini kullanmıştı.

Açıklama sonrası Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erbaş hakkında suç duyurunda bulunduklarını açıkladı.

Açıklamada ‘Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu, fakat, Atatürk’ün adına bile tahammül edemediği bilinen Diyanet İşleri Başkanı’nın, “Ayasofya’nın ibate açılması yetmez. Bir medresenin de açılması zorunludur…” sözleri her şeyi açıklamaktadır. Kendisini Suudi Arabistan’da, Yemen’de, Afganistan’da, Pakistan’da, Malezya’da ya da İran’da yaşıyor sanmaktadır. Bu beyan, Tevhid-i Tedrisat ve Anayasal ilkelere aykırıdır. Hukuk Müşavirliğimiz, Diyanet İşleri Başkanı hakkında, bu nedenlerle, suç duyurusunda bulunmuştur’ denildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER