Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

'Atatürk' mü, 'Gazi' mi tartışmasına Kılıçdaroğlu müdahalesi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, internet ortamında yaptığı bir konuşmada "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini kullanması üzerine parti içerisinde başlayan tartışmaya genel merkezden müdahale geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 9 Eylül’de internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’ndaki konuşması sırasında “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullanması ile başlayan tartışmaya sonunda CHP Genel Merkezi’nden müdahale geldi.

Hürriyet gazetesinden Rıfat Başaran’ın bugün yayınlanan haberine göre, CHP içinden Kaftancıoğlu’na yönelik eleştiriler gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “böyle bir zamanda böyle bir tartışmanın doğru olmadığını” söyledi ve daha fazla yorum yapılmamasını istedi. Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’dan, “CHP’de, Atatürk ile sorunu olan, Atatürk düşmanlığı yapan, Atatürk tartışmaları içinde bulunan hiç kimse olmaz. Böyle bir tartışmanın, bugün itibari ile doğru bir tartışma olduğu kanaatinde değiliz” açıklaması geldi.

Kaftancıoğlu, “Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği” başlıklı 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullanmıştı. Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan’ın, “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” diye sorması üzerine ise, “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdi.

Bu açıklamanın ardından parti içinden açıklamalar üst üste geldi. Kaftancıoğlu daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise konuşmayı doğruladı ancak yorumlara ilişkin “Hakkımda itibarsızlaştırma operasyonu yapılıyor” dedi. CHP milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Mehmet Ali Çelebi, Tuncay Özkan ve Bedri Serter sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak Kaftancıoğlu’nu eleştirdi.

‘KENDİ İFADESİNİ İTİBARSIZ MI BULUYOR?’

Toplantıyı izleyerek Atatürk ifadesi konusunda yaşanan diyaloğu ilk kez haberleştiren Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz’dan Kaftancıoğlu’nun, ‘itibarsızlaştırma operasyonu’ açıklamasına tepki geldi. RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında açıklamalar yapan Yılmaz, “Bizi galiba basın danışmanı sanıyorlar. CHP’li bir gazeteci Canan Kaftancıoğlu için belki ‘dili sürçmüştür’ ya da ‘yazarsam zarar verir ben bunu yazmayayım, kendisine telefon açayım’ diyebilir. Buralara gidiyor gazetecilik. Gazetecinin soru sorması, gördüğü gerçekleri bütün çıplaklığıyla yansıtma sorumluluğu unutuldu. İtibarsızlaşma dediği şey nedir? Kendi ifadesini itibarsız mı buluyor? Ben kendi ifadesini yazdım. ‘Gazi Mustafa Kemal demekle kendimi daha ait hissediyorum’ demiş, ben bunu dedim. Bu mudur itibarsızlaşma?” dedi.

Kaftancıoğlu 13 Eylül’de konuyla ilgili yaptığı açıklamayı, “Böylesi bir dönem ve gündemde, bu açıklamayı yaptırmak zorunda bırakanları; “Atatürk hayatta olsaydı önce sizleri ve klavye Atatürkçülerini sopayla kovalardı”(böyle referanslarda onların hakkı:)) ) diyerek vatandaşın aklına, vicdanına ve hafızasına teslim etmiş olayım..” notuyla paylaşmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER