Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Atasoy Müftüoğlu İstanbul’da

Yazar Atasoy Müftüoğlu bir grup gencin kurduğu Tavır inisiyatifinin bugün Üsküdar’da düzenleyeceği ‘Entelektüel Tavır’ söyleşisinde konuşmacı olacak.

Atasoy Müftüoğlu İstanbul’da

Yazar Atasoy Müftüoğlu, ‘Tavır’ sivil inisiyatifinin İstanbul’da başlattığı ‘Entelektüel Tavır’ söyleşi dizisinin ilk konuğu olacak. Müftüoğlu’nun konuşmacı olacağı etkinlik bugün saat 15.00’da Üsküdar’da bulunan Abbara Kahve’de gerçekleşecek. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Tavır genel yayın yönetmeni Abdussamed Yunus Çağlayan üstlenecek.

İslam düşüncesinin Türkiye’de İslami hareketler ve Müslüman entelektüeller arasında önemli bir temsilcisi olan Atasoy Müftüoğlu toplumsal konularda yaptığı tespitler ve Türkiye’de İslamcılık açısından yazdığı kitaplar ve yazılarla tanınıyor. ‘Entelektüel Tavır’da konuşacak olan Müftüoğlu söyleşide entelektüel serüveni, Türkiye ve dünyada gelişen toplumsal olaylar, İslamcılık ve bugün Türkiye’de entelektüel ihtiyaçları gibi konular üzerinde duracak.

Ücretsiz gerçekleşecek etkinliğe dileyen herkes dinleyici olarak katılabilir.

TAVIR SİVİL İNİSİYATİFİ HAKKINDA

Aralarında Abdussamed Yunus Çağlayan, Enes Batman gibi isimlerin yer aldığı genç yazar, edebiyatçı ve dergiciler tarafından Temmuz 2022’de kurulan ‘Tavır’ sivil inisiyatifi, “Yola çıkmanın bereketine inanarak; barıştan, emekten, insan onurundan, ifade özgürlüğünden, yenilikten ve sivillikten yana olan tavrımızı ilan ediyoruz” ifadeleriyle yola çıktı.

Türkiye’de söylem üretme gücünün günden güne kırıldığı, yorucu, kaotik ve saldırgan bir iklimin ortasında insanların, ideolojilerin, düşünme biçimlerinin ve hayat tarzlarının bagajını taşımak istemediği vurgusu ile ‘Tavır’ alan gençler, yükselen gelir eşitsizliği, otoriter yönetimler ve militarist yönelimlerin verdiği endişeye karşı dünyanın nasıl bir yer olması gerektiği, Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğine dair yeni reçeteler yazılmasının arayışı için birçok etkinlik düzenlemeyi amaçlıyor.

Tavır, yayına başladığında yayınladığı ‘Tavrımız’ başlıklı manifestosunda “Yükselen şiddet iklimine karşı saygın ve özgün düşüncelere dayanan, tavır almaktan korkmayan, bağımsız sivil hareketimizin kuruluşunu ilan ediyoruz. Hareketimizin, eylemlerimizin ve yayınlarımızın iyiyi destekleyecek; kötüyü devirecek bir rüzgar olmasını umuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.



Anahtar Kelimeler: Atasoy Müftüoğlu İstanbul’

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER