Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Askeriyenin paralarını FETÖ şirketlerine gönderdi

Eski Tuğgeneral Sönmezateş´in hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında işlem yapılan bir şirkete 7 milyon 62 bin lira gönderdiği ortaya çıktı.

Askeriyenin paralarını FETÖ şirketlerine gönderdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Akıncı Üssü´ndeki darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a suikast girişimi davasında da yargılanan ve bunun planını yaptığı belirtilen Sönmezateş ile ilgili MASAK raporuna yansıyan detaylara yer verildi.

Buna göre, Eski Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş´in, darbe girişimi faaliyeti kapsamında hakkında işlem yapılan zanlılardan Gökhan Maldar ile 3, Veysel Kavak ile 1 kez havale işlemi gerçekleştirdiği belirtildi. Sönmezateş ile FETÖ zanlılarından Hamdi Bozkurt, Kemal Akçınar ve Nurullah Albayrak arasında da havale işlemleri yapıldığı anlatıldı.

Ayrıca Sönmezateş´in yetkilisi olduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Şube Başkanlığınca 10 Nisan 2014-13 Temmuz 2016 tarihlerinde toplam 10 işlemde hakkında FETÖ kapsamında işlem yapılan MilSoft Yazılım Teknolojileri AŞ´ye 7 milyon 62 bin 851 lira gönderildiği bildirildi.

Aynı şekilde 13 Nisan 2015-15 Haziran 2016 tarihlerinde toplam 5 işlemde hakkında FETÖ/PDY kapsamında işlem yapılan Necdet Sungur´un ortakları arasında bulunduğu ATESİN Havacılık Sanayi AŞ´ye 2 milyon 284 bin 397 dolar aktarıldığı bilgisi de iddianamede yer aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER