Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ASKERE HAZIR OL TALİMATI

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel´e verilen yazılı direktif sonrası karargah hemen harekete geçti.

ASKERE HAZIR OL TALİMATI

ASKERE HAZIR OL TALİMATI

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel´e verilen yazılı direktif sonrası karargah hemen harekete geçti. Genelkurmay Başkanlığı´ndan bölgedeki tugay komutanlıklarına yazılı talimat gitti, Suriye´nin kuzeyindeki gelişmelere göre Ankara´dan gelecek her türlü emri yerine getirmek için tüm hazırlıkların tamamlanması istendi.

HAZIRLIKLARA BAŞLANDI

Mehmetçiğin bölgede aktif görev üstlenmesi durumunda kritik rolü Malatya 2´nci Ordu Komutanlığı, Gaziantep 5´inci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Şanlıurfa 20´nci Zırhlı Tugay Komutanlığı oynayacak. Askerin olası bir sınır ötesi harekatında Şah Fırat Operasyonu´nda olduğu gibi bölgedeki karargah Malatya olacak. Her türlü operasyon Genelkurmay Karargahı´yla eş zamanlı olarak bölgeden 2´nci Ordu Komutanlığı´ndan yürütülecek. Askere sınırı geçme talimatı verilirse, bu görevi ise Gaziantep 5´inci Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Şanlıurfa 20´nci Zırhlı Tugay Komutanlığı yapacak. Ankara´nın verdiği talimatın bölgeye ulaştığı ve tugay komutanlıklarında hızlı bir şekilde hazırlık başladığı öğrenildi.

FIRTINA, KASIRGA HAZIR

Sınır ötesi harekatın yanı sıra askeri çevreler bir başka senaryoyu daha dillendirmeye başladı. Senaryoya göre, Cerablus´u havadan izleyen İKU´ların aktardığı canlı görüntülerle, Gaziantep 5´inci Zırhlı Tugay Komutanlığı´ndan sınıra sevk edilen 40 kilometre menzile sahip Fırtına Obüsleri devreye sokulabilir. Böylece DAEŞ´a havadan da müdehale edilebilir. Ayrıca yine 100 kilometre menzile sahip olan ve karadan karaya ateşlenebilen Kasırga Füzesi ile 65 kilometre menzile sahip ilk Türk füzesi olan Toros´un da sınır hattında DAEŞ´e karşı kullanılabileceği belirtiliyor. Yine Fırtına ve Toros füzeleriyle hedefi denokta atışı yapılabilir. 



Anahtar Kelimeler: ASKERE HAZIR TALİMATI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER