Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Asgari ücret rakamı vermişti: Ergün Atalay sözlerine açıklık getirdi

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en az 7,785 TL olması gerektiğini söylemişti. TÜRK-İŞ'in verdiği rakam vatandaşın beklentisinin altında kalırken, Atalay sözlerine açıklık getirdi.

Asgari ücret rakamı vermişti: Ergün Atalay sözlerine açıklık getirdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı, geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı.

Toplantıya Bakan Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.  TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "İşverenler olarak bu dönemde üçlü imza için elimizi taşın altına koyacağız" dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücrette kırmızı çizgilerinin 7.785 TL olduğunu, aksi taktirde masada olmayacaklarını belirtti.

TÜRK-İŞ’in ‘kırmızı çizgimiz’ diyerek açıkladığı 7,785 TL için 8.250 ila 10 bin lira arasında beklentisi olan vatandaşlardan tepki geldi. Milyonlarca çalışanın beklentisinin altında kalan rakam için TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, tepki toplayan o sözlerine açıklık getirdi. Atalay, “Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz” dedi.

Atalay sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi.

Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER