Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Erdoğan'dan kritik deprem ve aşı açıklaması

İstanbul'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki depremde yaralananların sayısının 438'e yükseldiğini söyledi.

Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul’da Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İzmir’deki deprem nedeniyle an itibariyle 438 yaralının olduğunu bildirdi. Erdoğan, "17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Erdoğan, Katar Emiri ve Yunanistan Başbakanı ile görüşme yaptığını söyledi. Yunanistan’ın yardım teklifine karşılık teşekkür ederek “Biz de sizin yanınızdayız, yardıma hazırız” dediğini söyledi. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in de kendisini aradığını belirtti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Buraya gelirken vefat sayımız 12 idi, yaralı sayımız 438 idi ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı. Şu an itibarıyle 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla, tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak üzere harekete geçmiştir. AFAD, emniyet teşkilatımız, sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili kamu personeli canla başla işlerini yapıyor.

Bakanlar bölgede

Bakanlarımız koordinasyonu bizzat sağlamak üzere süratle olay yerine ulaşmışlardır. Kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlanması için tüm imkanları seferber ettik. Olayın şokundan kurtulamadıkları için evlerine giremeyen vatandaşlarımıza gereken iaşe desteğini sağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza kaynak aktarılmıştır. Hedefimiz yaraları bir an önce sarmaktır. Bu arada Katar Devlet Başkanı aramış. Herhangi bir destek talebi gerekirse bütün imkanlarımızla yanınızdayız dediler, kendilerine teşekkür ettik.

Yunanistan açıklaması

Bu arada Yunanistan Başbakanı sayın Miçotakis yine aynı şekilde aradılar zira bu depremden Yunanistan da etkilendi. Görüşmeyi yaptığımız anda onlarda herhangi bir sorunsözkonusu değildi. Sağolsunlar onlar da 'herhangi bir yardıma ihtiyaç varsa hazırız' dediler. Biz de şu anda böylme bir ihtiyaç yok, bize düşen bir şey varsa Yunanistan'ın yanındayız dedik. İlham Aliyev kardeşimiz aradı. Her türlü imkanımızla yanınızdayız dediler. Onlara da şükranlarımızı bildirdik.

Geçmiş olsun mesajı

Malatya ve Elazığ depremlerin acıları hala yüreğimizde iken İzmir'den gelen bu deprem bizi çok üzmüştür. Türkiye'nin deprem bölgesinde yaşadığı gerçeğini her seferinde hissediyoruz. Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stoğumuzu yeniliyoruz. İnşallah her geçen gün afetlere karşı ülkemizi hazır hale getiriyoruz. Bir kez daha İzmirlilere geçmiş olsun diliyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu acı günümüzde yardım teklifinde bulunan tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: Erdoğan' kritik deprem açıklaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER