Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Arınçgiller!

Zeki Ceyhan yazdı;

Arınçgiller!

Siyaset dünyasında önce baba Arınç ile tanıştık sonra oğul Arınç ile tanıştık. Arınçgiller sanki siyaset dünyasının “vazgeçilmezi” haline gelmiş gibiler.

Baba Arınç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında, “Açıklamanızdan dolayı rencide oldum, biz daha çok rencide olduk” şeklinde görüşmeler sürerken oğul Arınç’ın babasına “arka çıkacağını” sananlar fena halde yanıldıklarını gördüler.

Oğul Arınç böylesine kritik görüşmelerin yapıldığı bir anda yaptığı açıklama ile “kimden yana” olduğunu gayet net bir biçimde ortaya koyuverdi.

Oğul Arınç, baba Arınç’ın “rencide olduğunu” söylediği bir anda sanki “bunu hiç duymamış” gibi tarafını ilan etti: “Aynı denize dökülen ırmaklar gibiyiz. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi;

Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota, tek bir Reis var.”

Baba Arınç kırk yıllık dostumuz sayılır. Çoğu zaman kendisine karşı çıkmamıza rağmen konuşmalarının “art niyetli” olmadığını biliriz.

Evet, bazen hatta çoğu zaman “iyi bir şey yapıyorum zannı ile bir çuval incirin berbat edildiğine” hep tanık olmuşuzdur.

Ama pek çok siyasetçide tanık olduğumuz “küçük hesapların” adamı olduğunu söyleyemeyiz.

Aklına geleni tartıp biçmeden hemen söyleyivermesi ile şöhret bulmuştur. Bunlar “doğrucu Davut” olmak isteyen baba Arınç’ın başına gelen “yol kazası” olarak görülmelidir.

Tanıdığımız baba Arınç eser, yağar, gürler, kızar, öfkelenir ama karşılıklı oturup konuştuğunuz zaman ağlar, helalleşir ve köşesine çekilen biridir.

Bugün AKP çatısı altında hasmı haline gelmiş olan pek çok isimden çok daha samimi olduğuna eminiz.

Oğul Arınç’a gelince O’nu tanıdığımızı söyleyemeyiz.

Hakkında bildiğimiz tek şey baba Arınç’ın oğlu olmasından başka bir şey değil. Böyle bir ortamda, böyle bir günde yapılmış olan açıklamayı “şık” bulmadığımızı ifade etmeliyiz.

Böyle bir açıklama evladımız tarafından bize karşı yapılmış olsa inanın çok rencide olur ve belki de küserdik. Tamam, Reis’e bağlı olabilir ve bağlılığını O’na iletebilir.

Her hangi bir şekilde bunu yapılabilir ama kesinlikle bu şekilde olmaz.

Baba Arınç’ın hedef haline getirildiği bir günde böyle bir açıklamayı oğul Arınç’a yakıştıramadığımızı söylemeliyiz.

Baba Arınç’ı uzun yıllar izledik, şimdi oğul Arınç’ı izlemeye başladık. Yani Arınçgiller siyaseti renklendirmeye devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: Arınçgiller!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER