Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ARiFE GÜMÜŞ BİR KADIN OLARAK CAMİDE YAŞADIKLARINI YAZDI: KADINLAR CAMİLERİN NERESİNDE?

Neyi İspatlamaya Çalışıyoruz?

ARiFE GÜMÜŞ BİR KADIN OLARAK CAMİDE YAŞADIKLARINI YAZDI: KADINLAR CAMİLERİN NERESİNDE?

Neyi İspatlamaya Çalışıyoruz?

Bugün bu soruyu Fatih camiinin imamı sordu.

Akşam namazını kadın mahfilinde kılıp namaz bitince aşağıya indik bi arkadaşımla. Kapıya yakın bir direğe yaslandık azcık moda girip tefekkür etmek camiyi seyretmek maksadımız.

Büyük camiilerde erkeklerin namaz alanının ardında ahşap bariyerlerin olduğu alanlar vardır o alanında dışındayız haddimizi de biliyoruz yani. Biz otururken iki hanım daha geldi yanımıza oturdu. Oturdu dediysem yerleşmeden güvenlik geldi. Bayanlar şikayet var buradan kalkın arkaya oturun kadınların yeri orası.

Camiilerden çok kovulduğum için namaz kılmıyoruz zaten oturuyoruz dedim. Zaten sütuna yapışmışız arkadaşımla yanyana bile oturmuyoruz üstelik erkeklerin alanında oturmuyoruz. Derken camiinin imamı geldi. Ama nasıl öfkeli yüzü kıpkırmızı.

?Ben caminin imamıyım buradan kalkın burada oturamazsınız şeytan insanın damarında gezer diyor peygamberimiz siz ondan daha iyi mi bileceksiniz? Erkekler şikayetçi oluyor buradan kalkın.?

Dedim ?hocam namaz kılmıyoruz turistlerin geçebileceği bi yerde oturuyoruz.?

?Arkanızda erkekler namaz kılıyor? dedi.

Baktım amcanın biri bizim yaşlandığımız direğin arkasında kapıya yakın bi yerde namaza durmuş.

Dedim ?o onun sorunu burası erkeklerin namaz kılma alanı değil.? Ama imam öyle bi bağırıyor ki dayanamadım

?Bu nasıl bir üsluptur ben de ilahiyatçıyım? dedim.

Demez olaydım. Peygamberim desem ne olacakmış. Ben yine sakin kalarak bakın burası erkeklerin namaz kılma yeri değil ben de namaz kılmıyorum. Üsküdar´dan geldim biraz oturup gideceğim. Fark etmez biz Almanya´dan geleni almıyoruz dedi. Amcalar etrafımızda toplandı. O his nasıl bir şey anlatamam. Hırsızlık yaparken suçüstü yakalansam belki öyle hissederdim.

İmam bağırmaya devam ediyor ?neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz?. Derken direğin arkasındaki amca selam verip ?ne uzatıyorsunuz ? diye bağırınca orada ağlamamak için kalkıp çıktım. Amca Allah´a namaz borcunu ödemeye devam etti. İmama sadece Allah kabul etsin diyebildim.

İmam kendisine gelen şikayetlere sizin namaz kıldığınız yerde değiller üstelik namaz da kılmıyorlar siz ilerde kılın orası daha güzel dese ne olurdu? Cemaatin içinde bize bağırırken o neyi ispatlamaya çalışıyordu acaba?

Ben bunları affedemem çok üzgünüm çok!

http://kadinlarcamilerde.com/neyi-ispatlamaya-calisiyoruz/

 

Ekran Gazetesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER