Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Araştırma: Türkiye'dek kitap okuyanların yüzde 88,4'ü basılıyı tercih ediyor

Bir araştırmaya göre vatandaşlar basılı kitap, e-kitap ve sesli kitap türlerinden yüzde 88,4 ile en çok basılı kitap tercih ediyor.

Araştırma: Türkiye

Areda Survey, 1100 kişinin katılımıyla Türkiye toplumunun kitap okuma alışkanlığını araştırdı. Araştırmaya göre vatandaşlar basılı kitap, e-kitap ve sesli kitap türlerinden yüzde 88,4 ile en çok basılı kitap tercih ediyor. E-kitap tercih edenlerin oranı yüzde 6,7, sesli kitap diyenlerin oranı ise yüzde 4,8.

EVDE OKUYORUZ

Araştırmaya göre toplumun yüzde 94,5’i kitabını evinde okuyor. Diğer kitap okuma alanları ise sırasıyla toplu taşıma, park-kafe, okulda-işte, kütüphanede gerçekleştiriliyor.

Günümüzde fiziksel olarak alışveriş yerine internet üzerinden yapmak pratik olduğu için tercih ediliyor. Araştırmaya göre kitap alırken katılımcıların yüzde 27’si internet sitelerini tercih ediyor. Diğer seçeneklerde ise yüzde 26,6 ile arkadaşlar, yüzde 23,8 ile sahaflar, yüzde 13,2 ile zincir mağazalar yer alıyor.

Okuyucuların ne sıklıkla kitap aldığı incelendiğinde yüzde 35,2’si ayda bir kitap aldığını belirtirken, yüzde 29,6’sı altı ayda bir, yüzde 15,5’i yılda bir, yüzde 10,3’ü haftada bir kitap aldığı vurgulandı. Yüzde 9,4’lük kesim ise hiç kitap almadığını belirtti.

 

Kaynak: Artı Gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER