Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Araştırma: Salgın sırasında 5 milyon insan daha milyoner oldu

Korona virüsü salgını döneminde 5 milyon insan daha milyoner oldu. 2020 yılında, milyonerlerin sayısı 5.2 milyon artarak 5.6 milyona yükseldi.

Araştırma: Salgın sırasında 5 milyon insan daha milyoner oldu

Korona virüsü salgınının neden olduğu ekonomik hasara rağmen, geçtiğimiz yıl dünya genelinde en az 5 milyon insanın milyoner olduğu kaydedildi. Zürih merkezli banka ve finans şirketi Credit Suisse araştırmasına göre, 2020'de yoksullar daha da yoksullaşırken, milyonerlerin sayısı 5.2 milyon artarak 5.6 milyona ulaştı. Uzmanlar, piyasaların düzelmesi ve salgında ev fiyatlarının yükselmesinin, milyonerlerin servetlerini artırmasının önünü açtığını aktardı.

"Salgının küresel piyasalar üzerinde akut bir etkisi oldu" diyen ekonomist Anthony Shorrocks, bu durumun Haziran 2020'de tersine döndüğünü söyledi. Geçtiğimiz yıl, dünya çapında yetişkin nüfusun yüzde birinden fazlasının milyoner olduğu tespit edildi.

Raporda, 2020 yılında küresel servetin de yüzde 7.4 oranında büyüdüğü belirtildi. 2000 yılında 10 bin dolar ila 100 bin dolar arasında serveti olan insan sayısı 507 milyonken, bu 2020'nın ortalarında üç kat artarak 1.7 milyara yükseldi.

Credit Suisse yatırım stratejisi birimi küresel yöneticisi Nannette Hechler-Fayd, hükümetlerin ve merkez bankalarının, salgından olumsuz etkilenen kişileri ve işletmeleri desteklemek için faiz oranlarını düşürmesinin, daha büyük ölçekli küresel krizi önlediğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER