Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Arap İnsan Hakları Ağı, Sisi'nin tehdit ve şantajları ile kapatılmak zorunda kaldı

Darbeci Sisi’nin zorbalıkla yönettiği Mısır’da, kapısına kilit vurulmayan sayılı bağımsız insan hakları örgütlerinden biri olan Arap İnsan Hakları Bilgilendirme Ağı da kapandığını duyurdu.

Arap İnsan Hakları Ağı, Sisi

Darbeci Sisi’nin zorbalıkla yönettiği Mısır’da, kapısına kilit vurulmayan sayılı bağımsız insan hakları örgütlerinden biri olan Arap İnsan Hakları Bilgilendirme Ağı da kapandığını duyurdu. Söz konusu kararı almalarına gerekçe olarak hükümetin artan baskısını gösteren Arap İnsan Hakları Bilgilendirme Ağı yetkilileri, son zamanlarda çalışanlarının bir kısmının tutuklandığını, tehditler aldığını ve saldırıya uğradığını açıkladı. Faaliyetlerinin çoğunun yasa dışı olarak kabul edilmesinin kendilerini kapanmaya mecbur bıraktığını belirten örgütün yöneticisi Gamal Eid, “Vicdan sahibi olmayı sürdüreceğiz. Bundan sonra bireysel olarak geride kalan birkaç insan hakları kuruluşuna destek vereceğiz” dedi.

2004 yılında avukatlar ve aktivistlerden oluşan bir ekip tarafından kurulan Arap İnsan Hakları Bilgilendirme Ağı, vatandaşlara, gazetecilere, siyasi tutuklulara yönelik hak ihlallerini belgelemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER