Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Arap Rejimleri Dünyanın En Güçlü İslamofobikleri

"Yıllardır yapılan açıklamalara dayanarak, bölgedeki zorba rejimlerin Batı´daki aşırı sağ klikler ile İslamcı karşıtı ajandalarına hizmet eden bir ilişki geliştirdiğini keşfettik." Kaynak: Arap Rejimleri Dünyanın En Güçlü İslamofobikleri

Arap Rejimleri Dünyanın En Güçlü İslamofobikleri

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan´ın bölgesel ve küresel çaptaki faaliyetleri kamuoyunda tepki topluyor. Birçok kesim, iki ülkeyi "İslam düşmanlığı" ve Batı ile işbirliği yapmakla suçluyor. Ola Salem ve Hassan Hassan, Foreign Policy için "Arap rejimleri dünyanın en güçlü İslamofobikleri" başlıklı bir değerlendirme kaleme aldı. Mepa News haber sitesi bu analizi tercüme etti.

Ortadoğu iktidarları İslam karşıtlığında Batı´nın sağ kanadı ile ittifak kurdu.

2017 yılında kamuya açık bir panelde konuşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Ziyad, Avrupa´daki İslamcılara karşı uyarıda bulundu.

?Bir gün gelecek, Avrupa´dan daha fazla aşırıcı ve terörist çıktığını göreceğiz. Çünkü kararsızlık ve politik doğruculuk hakim. Ayrıca Ortadoğu´yu, İslam´ı bildiklerini ve kendileri dışındakileri onlardan daha iyi tanıdıkları kibrine kapılıyorlar. Affedin, bu safi cehalet?

Mesaj gayet açık: Avrupalı liderler eğer onlara göre radikal aşırıcılık ve terörizm olan şeyleri insan hakları, düşünce özgürlüğü ve demokrasi adına tolere etmeye devam ederse ilerde yaygın bir İslami aşırıcılık problemi ile karşı karşıya kalacak.

Gözden kaçırılan bir trend

Bu açıklama, üzerinden iki sene geçmesine rağmen  BAE´nin sosyal medyadaki önde gelen yüzü Hassan Sacvani tarafından farklı bir bağlamda tekrar dolaşıma sokuldu. Yeni Zelanda´nın Christchurch kentindeki iki camide bir Avustralyalı beyaz ırkçı tarafından gerçekleştirilen ve 50 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sonra? Ailesinin BAE hükümeti ve Trump ailesi ile bağlantıları olan Sacvani korku tüccarlığı ve algı operasyonu içeren tweetleri ile Müslümanları hedef aldı ve adeta Christchurch saldırılarına ilham olabilecek ifadeler kullandı.

Yazının devamı...

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER