Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Arap dünyası Mursi´nin ölümüne sessiz kaldı

Mısır zindanlarında esaret altında tutulan ve darbeci Sisi´nin mahkemesine çıkartıldığında vefat eden Muhammed Mursi´nin ölümüne çok sayıda başsığlığı dileği gelirken Arap coğrafyası sessiz kaldı.

Arap dünyası Mursi´nin ölümüne sessiz kaldı

Muhammed Mursi Mısır´ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti. Özellikle Darbeyle devrilmesi dönemine kadar Arap coğrafyasından da tehditlere maruz kalan Mursi, darbe sonrasında da bölge devletleri tarafından unutulmuş, kaderine terk edildimişti.

Mursi´nin ölümünün ardından da benzer durum yeniden baş gösterdi. Şaibeli ve tartışmalı bir şekilde ölen Mursi için Arap dünnyası sessiz kaldı. Suudi Arabistan sessiz kalmak bir yana adeta Mursi´nin ölümü hakkında nefret kustu.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER SUÇLAMASI

Suudi Arabistan yönetimi Mursi´nin ölümü karşısında sessiz bir tavır sergilerken, başsağlığı dilemek bir yana Müslüman Kardeşler´e saldırmayı tercih etti.

Mursi´nin vefatından saatler sonra Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı İhvanı Müslimin´in nasıl bir terör örgütü olduğunu savunan bir infografik paylaştı.

Arap dünyası Mursi´nin ölümüne sessiz kaldı

 

ARAP DEVLETLERİ SESSİZ

Özellikle Arap Birliği olarakda bilinen ve Suudi Arabistan ile ÜrdünBAE´nin öncülüğünü yaptığı ülkelerden Mursi´nin ölümü hakkında tek bir açıklama dahi gelmedi.

Özellikle bu devletlerin Mısır´ın darbeci yönetimi ve İsrail ile iş birliği yapmaları bir tarafa ABD ve Batı güdümünde bulunmaları dikkat çekiyor.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER