Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ARA BULMA HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye´de küresel güçlerin bilek güreşini doğru bulmadıklarını söyledi. ABD Başkanı ve Rusya lideri ile krizi görüştüğünü söyleyen Erdoğan ?Katil Esed rejimini destekleyenler de Suriye´de terör örgütlerine silah verenler de yanlış y

ARA BULMA HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye´de savaşın eşiğine gelen son krizden rahatsızlık duyduklarını söyledi. Erdoğan, Kayaş Tren Garı´nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni´nde yaptığı konuşmada ABD ve Rusya´ya önemli mesajlar verdi. Türkiye´nin konumunu netleştiren Erdoğan konuşmasında son dönemlerde yeniden gündeme getirilen ?eksen kayması´ tartışmaları için de net mesajlar verdi:

KALMAK İSTEYEN SURİYELİLERE İMKAN VAR: Suriye iç savaşı başladığında oluşan göç dalgasında Türkiye´nin ezileceğini hesaplayanlar fena yanıldı. Suriye´yi bu insanlar için güvenli hale getirene kadar kendilerini misafir etmeyi sürdüreceğiz. Fırat Kalkanı bölgesine 160 bin Suriyeli döndü. Afrin´i temizledikten sonra oraya da yüz binlerce kardeşimiz dönecek. İdlib, Tel Rıfat, Münbiç, Ayn El Arap, Tel Abyad, Kamışlı taraflarını da güvenli hale getirecek ve tüm Suriyelilerin evlerine kavuşmalarını sağlayacağız. Ülkemizde bir gelecek kurmak isteyenlere de bu imkanı tanıyacağız.

DERA´DA BAŞLAMIŞTI DUMA´DA BİTER İNŞALLAH: Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriye´yi  bir bilek güreşi sahasına çevirmelerinden fevkalade rahatsızız. Suriye krizi, Dera´da yapılan saldırıyla başlamıştı.  Duma´da kimyasal saldırıyla katledilen masum çocuklar için harekete geçeceğini umduğumuz mahşeri vicdan bu krizi sona erdirecektir.

BÜTÜN PYD´LİLERİ İMHA EDECEĞİZ: Ülkemizin PYD´ye yönelik operasyonlarını adeta kendi gövdelerini ortaya koyarak engellemeye çalışanların derdinin terör örgütleriyle mücadele olmadığı gayet açıktır. Bakıyorsunuz birçok Batılı dostların bayrakları bunların tanklarının üzerinde görünüyor. PYD´li teröristleri kurtarabileceklerini sanıyorlarsa, çok yanılıyorlar. Biz PYD´li teröristlerin her birini öyle veya böyle imha edeceğiz.

PYD´LİLERLE YAN YANA DURMAYIN: Elbette müttefiklerimizin askerlerine silah doğrultmak gibi bir düşüncemiz  olamaz. Bununla birlikte bu ülkelerin askerlerinin PYD´li teröristlerle çok da yan yana durmamalarını bir dost olarak kendilerine tavsiye ediyoruz. 

AKDENİZ´İ YAKMAYIN: Kimsenin Akdeniz´i ve Suriye topraklarını siyasi ve askeri güç mücadelelerinin ateşinde yakmaya hakkı yoktur. Kimyasal ve konvansiyonel silahlarla kendi vatandaşlarına saldıran rejimi korumak ne kadar yanlışsa, aynı şekilde terör örgütleri üzerinden Suriyeyi bölmeye çalışmakta o kadar yanlıştır. Biz bunların hepsine de karşıyız.?      

ALTERNATİF DEĞİL TAMAMLAYICI: ABD ile olan müttefiklikten, Rusya´yla enerjiden güvenliğe kadar geniş bir alanda kurulan stratejik ilişkilerden ve İran´la bölge sorunlarının çözümünde birlikte çalışmaktan vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Bizim Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerle kurduğumuz ilişkiler, Batı ile olan ilişkilerimizin alternatifi değil tam tersine tamamlayıcısıdır.

YANLIŞLARI SÖYLERİZ: Ama bu durum her iki tarafın da başka alanlardaki yanlışlarını ifade etmemize engel değildir. Katil Esed rejimini destekleyenler yanlış yapıyorlar. PYD terör örgütünü destekleyenler de yanlış yapıyorlar. Biz her iki yanlışla da sonuna kadar mücadele edeceğiz. 

TRUMP VE PUTİN İLE TELEFON TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye´de dünya savaşının eşiğine gelen süreçte kritik bir diplomatik temas trafiği de yürütüyor. Önceki akşam ABD Başkanı Donald Trumpile görüşen Erdoğan dün de Rusya lideri Putin ile telefonda konuştu. İki görüşmede de Suriye´deki son durumun çatışma olmadan çözümü için yapılabilecekler gündeme geldi. Her iki görüşmede de krizin aşılması için yoğun işbirliği ve kesintisiz temasın önemi vurgulandı.

 

 


Anahtar Kelimeler: BULMA HAMLESİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER