Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

APPLE TV'NİN YENİ FİLMİ 'HALA' HOLLYWOOD'DAKİ SİSTEMATİK İSLAMOFOBİ'NİN BİR BAŞKA ÖRNEĞİ

ABD film sektörü Hollywood yine iş başında.. Apple TV Müslüman bir kızın Müslüman olmayan bir erkeğe aşkını anlattığı filmin alt metninde İslamofobi işleniyor.

APPLE TV

Apple TV'nin 6 Aralık'ta gösterime girecek olan yeni filmi, başörtüsü takan genç kızın hayatını izleyicilere aktaracak. “Hala” filmi, lisesinde Müslüman olmayan beyaz bir çocuğa aşık olan Müslüman bir genç kızın hayatını yansıtıyor. Filmdeki “Cinsellik sahneleri” ise şimdiden tepkilere sebep oldu.

Müslüman bir kadının Müslüman olmayanlara aşık olma konusu İslam fıkhının açıklamaları ile sabitken, başörtüsü takan Müslüman kızların aile içinde ve toplumsal olarak acı çeken kadınlar kategorisinde sorunları devam ediyor.

Bu mücadeleleri kabul etmekle birlikte, filmde İslam’ın başörtüsü emrini dini baskı olarak tasvir etmesi sinir bozucu oluyor.

Aktris Geraldine Viswanathan'ın oynadığı Hala karakteri, başörtüsünü çıkarırken birçok Müslüman kadını şaşırtıyor. Neden başörtüsü giyen Müslüman bir genç hakkında bir film gerçekten başörtüsü giyen bir Müslüman genç tarafından oynatılamıyor?

Filmin yönetmeni Minhal Baig'in muazzam bir ters tepki saldırısıyla karşı karşıya olduğu bildirildi. Filmin, Batılı Müslüman kadınların sözde 'gerçek hayat konularını' gösterme çabasına rağmen, maalesef Müslüman kadınları itaatkar ve baskı altında bırakan bir rolle gösteren uzun bir Hollywood filmi listesine eklenmiştir.

6 Aralık'ta gösterime girecek olan filmde, bazı mucizevi olaylarla tipik beyaz adam kurtarıcı teması işleniyor.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz