Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ano Cewher: PKK’nin yaptığı ne mücadeledir ne de Kürtlüktür

Kürdistan bölgesi Ulusal Birlik Koalisyonu Başkanı ve İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cewher, “PKK’nin yaptığı ortalığı karıştırmaktır, mücadele, Kürtlük ve vatanseverlik değil." ifadelerini kullandı.

Ano Cewher: PKK’nin yaptığı ne mücadeledir ne de Kürtlüktür

Ulusal Birlik Koalisyonu Başkanı ve İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cewher, “PKK’nin yaptığı ortalığı karıştırmaktır, mücadele, Kürtlük ve vatanseverlik değil. Birleşmiş Milletler’in (BM) Zaho sınırındaki Hıristiyanların sesini duymasını ve onları savaştan korumasını istiyoruz” dedi.

PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Zaho sınırlarında kalan bazı Hıristiyan köyleri boşalırken, insanlar Duhok’a sığınmak zorunda kaldı.

K24 yayınına konuk olan Ano Cewher, “Zaho sınırlarında bulunan onlarca Hıristiyan köyü boşalmış durumda. Bu köylerde yaşayan insanlar evlerinden oldu, Duhok’a yönelmek zorunda kaldı. Şu an yaşananlar, büyük bir güce ve ülkeye bu köylere saldırması için bahane yaratmaktır. PKK’nin yaptığı sadece Türkiye’ye asker yığınağı yapmak için bahane yaratmaktır. PKK’nin yaptığı toprak savunmak değil, mücadele değil. Kendi savaşını ihraç etmektir. Bu gücün kendi sahasına dönmesi gerekirdi” diye konuştu.

2003 yılında El Kaide’nin Hıristiyanlara saldırısı ve 111 kiliseyi yakıp yıkması üzerine bu insanların Irak’tan Kürdistan Bölgesi’ne geldiğini anımsatan Cewher, “Kürdistan Bölgesi’ne bir şey olursa bu insanlar nereye gider? Şu an Irak’taki bütün Hıristiyanların yönü Kürdistan Bölgesi’ndedir, Bölge’de yaşan Hıristiyanlar da hariç. Durum böyle giderse Bölge de tehlikeye girer ve Hıristiyanlar Ortadoğu’yu tamamen terk eder” ifadelerini kullandı.

Cewher, Zaho’ya bağlı Hıristiyan köylerinde durumun kötü olduğunu belirterek, “Kürdistan’ın suyu, toprağı ve havasının korunması konusunda hassasız. Savaş kötü bir şeydir. Şu an Kürdistan Bölgesi’nin karşı karşıya olduğu şeyin Bölge’yle ilgisi yoktur. Kürdistan Bölgesi yıllarca bedel ödemiştir. Sayın Başkan Barzani’nin çabaları sayesinde Irak Anayasası’nda yasal bir statümüz var. Diğer parçalardaki kardeşlerimiz mücadele vermek istiyorlarsa mücadelelerini kendi parçalarında yapsınlar” dedi.

PKK’ye sert eleştirilerde bulunan Ano Cewher, devamında şunları söyledi:

“PKK bu statümüzü tehlikeye atmak istiyorsa bu ne Kürtlüktür ne de vatanseverliktir. Şu dönemde kendi ulusuna zarar gelmesine neden oluyorlarsa bu büyük bir soru işaretidir.

Ben siyaset bilimleri okudum ancak PKK’yi ve yaptıklarını anlamıyorum. Tek yaptıkları ortalığı karıştırmak. Bölge’nin kendi hükümeti ve parlamentosu var. Parlamentosu ve hükümeti Kürt’tür. Ne yapmak istediklerini anlamıyorum. Bu toprağın adı Irak Kürdistan Bölgesi’dir. Mücadelelerini barış ve anlayış içinde yürütmelerini istiyorum.”

BM’ye ve büyük güçlere Zaho’daki Hıristiyanlara yardım etmeleri çağrısında bulunan Cewher, Türkiye’nin Hıristiyanların varlığına, PKK’nin de Kürdistan Bölgesi’nin statüsüne saygı gösterip kendi ülkesinde barışçıl mücadele sürdürmesini istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER