Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ankara'da olağanüstü toplantı! Elektrik patronlarına fatura sorulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarını ve Isparta'da yaşanan kesinti için, 21 dağıtım şirketinin patron ve yöneticilerini Ankara’da olağanüstü toplantıya çağırdı.

Ankara

Yılın ilk gününde elektrik faturalarına gelen zammın ardından vatandaşlar fahiş fiyatlarla karşılaşmaya başlamıştı. Bir hafta önce ise Isparta'da elektrik direklerinden kaynaklı 88 saatlik bir kesinti yaşanmıştı. Son günlerde elektrik konusunda yaşanan gelişmelerden dolayı, 21 elektrik dağıtım şirketinin patron ve yöneticileri,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından olağanüstü toplantı için Ankara'ya çağırıldı.

Yarın (Cuma) Enerji Bakanlığında yapılacak toplantıya 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösteren şirket temsilcilerinin yanı sıra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) ve Türkiye Elektrik

Görüşmede gündeme gelmesi beklenen konu başlıkları şu şekilde:

* Isparta’da, günlerce devam eden elektrik kesintisi. Kesintinin, alt yapı yatırımlarıyla ilgisi olup olmadığı…

*21 bölgede, alt yapı yatırımlarının durumu ve bölgelerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri…

* Isparta’da yaşanan olayın yinelenmemesi için alınması gereken önlemler…

* Elektrik tarifeleri ve yeni tarifelerin aboneler üzerine etkisi…

* Tarife önerileri…

Aynı zamanda şirketlerin olası bir fiyat indirimi için dış borçlarına kur garantisi talep edecekleri öğrenildi. Elektrik bedellerini TL, borçlarını ise dövizle ödediklerini belirten dağıtım şirketleri, toplantıda Enerji Bakanlığından, kur korumalı TL mevduat benzeri, sabit kuru garanti edecek bir destek mekanizması talep edecekleri belirtiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER