Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN KHK'LILARIN BÜYÜK BULUŞMASI'NA YASAK...

Ankara Valiliği, KHK Platformları’nın 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirmek istediği ‘Büyük Buluşma’yı yasakladığını açıkladı.

ANKARA VALİLİĞİ

Ankara Valiliği, KHK Platformları’nın 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirmek istediği ‘Büyük Buluşma’yı yasakladığını açıkladı. Açıklamada, “Düzenlenmek istenilen etkinlik 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, Valiliğimizin 02.10.2019 tarihli ve 58604142.6736. (15151)-2019-20258 sayılı yazısı ile yasaklanmıştır.” denildi.

Yasak kararına tepki gösteren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Bize ileteceğiniz yazıda düzgün bir şekilde neyi yasakladığınızı söyleyin. Bu kadar üzücü bir şekilde tüm hukuku ayaklar altına alan bir tavra girmeyin. Bu nasıl bir kağıt? Bakın burada hangi başvuru yapılmış da o iptal edilmiş yazmıyor. Sadece yasaklanmıştır diyor. Ankara Valiliği ‘ben yasakladım oldu’ tavrında. Bu tavır bizim üç yıldır KHK zulmü konusunda söylediklerimizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.

Biz bu etkinlikte insanların sorgusuz sualsiz bir şekilde bir gecede işsiz bırakılmasını, seyahat özgürlüklerinin engellenmesini, yaşam haklarının engellenmesini konuşacaktık. Bunları konuşmamızı istemediler. Apaçık hukuksuzlukların konuşulmasını istemediler. Bu etkinlikte taleplerimizi konuşacaktık, hukukçularımızın siyasetçilerimizin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin katıldığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye ne olduğunu ne yaşandığını anlatacaktık. Ama güneşin aydınlığından korkanlar bu etkinliği yasakladılar.

Güneşin aydınlığından korkanlar bizim karşımızda olamazlar. Biz mağdurların temsilcisiyiz. Hakkımızı hukukumuzu savunacağız KHK zulmü bitecek bunu yapanlar da tarihten silinecektir. Ne olduğu belli olmayan kağıtlarla bize tebliğ yapanlar hüsrana uğrayacaktır. Biz bu tebligatı kabul etmiyoruz. Yasaya uygun olmayan bu kararı idare mahkemesine götüreceğiz, hakkımızı arayacağız.

Bu toplantıda mağdurlar konuşacaktı. Aramızda Sümeyye Yıldız var. 30 haftadır kaçırıldığını söylediğimiz ama hiçbir yanıt alamadığımız Mustafa Yıldız’ın eşi. Bu etkinlikte Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe olacaktı. Çünkü kayyımın KHK’dan farkı yoktur. Onun da konuşmasını engelliyorlar. Harbiyeli öğrencilerin aileleri olacaktı. Yıllardır feryat ediyorlar. Adil olmayan bir yargılama ile çocukları hayat boyunca mahpusluğa mahkum edildi.

Harbiyeli öğrenci aileleri kaç gündür Ankara sokaklarında seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 5-6 Ekim büyük Türkiye buluşması kamuoyuna çok önemli mesajlar vereceği için engellenmeye çalışıldı. Farklı illerden bir sürü arkadaşımız gelecek. zulme uğrayanlar derdini anlatacaktı. Hiçbir karışıklığa mahal vermeden kapalı bir salon toplantısında hakkı ve hukuku isteyecektir. 21. yüzyılda 3 yıldır soykırıma uğrayan insanlar derdini anlatmak istiyor ama bir kapalı salon toplantısı bile onlara engelleniyor. Biz bu hali kesinlikle kabul etmiyoruz.

Güya her tarafı yamalı bohça haline gelmiş yargıya bir reform getireceklermiş. Siz ne reformundan bahsediyorsunuz? Anayasaya, hukuka, yasaların gerçek ruhuna dönün. Sorunları çözülsün, ülkeye barış gelsin. Kimse ailesinden uzaklaşmak durumunda kalmasın. Tüm annelerin acılarını anlıyoruz. Biz kesinlikle hiçbir annenin acısını ayrıştırmayız. Diyarbakır’da HDP il binası önünde oturan anne de bizim annemizdir, Ankara’da AK Parti önünde veya Sakarya Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen anneler de bizim annemizdir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER