Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ankara operasyona hazırlanırken Moskova ve Şam'dan ortak hamle: Rusya'dan Türkiye sınırına yığınak

Rus medyası son haftalarda hareketliliğin devam ettiği Suriye’de Şam ve Moskova yönetimlerinin Türkiye’ye karşı ortak hareket ettiğini yazdı.

Ankara operasyona hazırlanırken Moskova ve Şam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak 23 Mayıs’ta Tel Rıfat ve Münbiç’e yönelik harekât sinyali verdi.

Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma hedefine ilişkin “Eksikleri tamamladıktan sonra harekâtlara başlayacağız” dedi.

Ankara hazırlıklarını sürdürürken muhalifler de takviye ve tatbikatlarla geri sayıma başladı. Ancak ABD IŞİD’le mücadele, Rusya da rejimi öne sürerek operasyona karşı olduklarını duyurdu. Operasyon karşı açıklamaları İsrail ve Fransa'dan da geldi.

BÖLGEDE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Yaşananlara rağmen Türkiye operasyon seçeneğini masada tutmaya devam ederken bölgede hareketlilik sürüyor.

Rus medyası, son haftalarda hareketliliğin devam ettiği Suriye’de Şam ve Moskova yönetimlerinin Türkiye’ye karşı ortak hareket ettiğini yazdı.

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu ve ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la iş birliği yapma kararı aldığı günlerde Şam yönetimi ile Moskova yönetiminin Suriye’de yeni üsler kurduğu ortaya çıktı.

MOSKOVA'NIN HEDEFİ M-4 KARAYOLU

Rusya merkezli medya kuruluşu Sputnik’e konuşan yetkililer, Suriye’nin kuzeyindeki Rakka’da Rusya ve Suriye’nin ortak 3 yeni askeri üs inşa ettiğini açıkladı.

Yetkililer bu askeri üslerin M-4 otoyoluna yakın olduğunu da dile getirdi. Bu askeri üslerle ilgili “Rus güçlerinin desteklediği Suriye, Rakka’nın kuzeyine Türkiye’nin olası bir operasyonuna karşı yeni ekipmanların olduğu yeni üsler yaptı” yorumunu yaptı.

Rus medyasına konuşan kaynaklar Suriye ve Rusya’nın M-4 otoyoluna odaklandığını ve Suriye ordusunun başka üsler yapmaya da hazırlandığını öne sürdü.

Sputnik’e konuşan kaynaklar “Suriye ordusunun yanı sıra Rusya güçleri de Türk askerinin olası bir operasyonu karşısında üslerin yakınına yeni askeri ekipmanlar getirdi” ifadesini kullandı.

PKK ŞAM İLE İŞBİRLİĞİNE GİTTİ

Öte yandan Ankara’nın Suriye’nin kuzeyine bir askeri operasyon hazırlığı içinde olması terör örgütleriyle el ele yürüme kararı alan Suriye lideri Beşar Esad’ı harekete geçirdi.

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu ve sırtını ABD’ye yaslayan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliği yapma kararı alan Esad’a bağlı askerler Türkiye sınırının yakınlarına konuşlandı.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Suriyeli askerlerin ellerinde Suriye bayraklarıyla sınıra yakın bölgeye konuşlandığını fotoğraflarla gözler önüne serdi.

bayrak.png

Rejim güçleri Kobani olarak bilinen Ayn-el Arab'taki tepede bulunan YPG bayrağını indirip Suriye Arap Cumhuriyeti Bayrağı astı

Reuters’ın servis ettiği fotoğraflarda Esad’a bağlı askerlerin Türkiye sınırına yakın noktalara konuşlandırıldığı görülüyor. Suriyeli askerlerin yanı sıra ağır silahların da gönderildiği belirtildi.

Suriye ordusundan Ali el-Nasır isimli bir yüzbaşı ise ABD merkezli haber ajansı Associated Press’e konuştu. Suriyeli asker, “Fırat’ın doğusunda konuşlandık ve burası Türkiye sınırına paralel” dedi. Yıllardır Esad yönetimiyle karşı karşıya olan SDG, son dönemde Türkiye’ye karşı ortaklık yapma kararı almıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER