Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ankara kulislerinde üçüncü ittifak konuşuluyor: 5 partiyi içine alacak

CHP liderinin muhalefeti tek bir blokta toplama isteğine rağmen Ankara’da farklı arayışların hızlandığı bilgisi meclis koridorlarına kadar inmiş durumda. İYİ Parti'nin öncülüğünü yapacağı ittifakta yeni partiler de yer alacak.

Ankara kulislerinde üçüncü ittifak konuşuluyor: 5 partiyi içine alacak

CHP liderinin muhalefeti tek bir blokta toplama isteğine rağmen Ankara’da farklı arayışların hızlandığı bilgisi meclis koridorlarına kadar inmiş durumda.

Birgün’ün haberine göre, bu arayışın ilk sonucu İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin yanına Babacan’ın da kuracağı partiyle birlikte geniş tabanlı bir sağ cephe inşası olarak ortaya çıkacak gibi görünüyor. Milliyetçi-muhafazakar partiler iyileştirilmiş bir parlamenter sistem talebiyle yan yana gelecek.

YÜZDE 20’Yİ AŞAR İDDASI

İyi Parti ve SP’den isimler gelişmeleri yalanlamadılar. Özellikle CHP’siz bir bloğun AKP-MHP seçmeni üzerinde daha etkili olacağı konusunda neredeyse hemfikirler. Hatta aralarında oy hesaplaması bile yapanlar var. Bugün seçim olsa böyle bir ittifakın yüzde 20’nin üzerinde oy alacağına kesin gözüyle bakanların sayısı az değil. Bugüne kadar partilerin birbirleriyle teması olup olmadığı sorulduğunda net bir yanıt vermiyorlar.

Birgün’ün haberinde ‘Konuştuğumuz isimler özellikle merkezi bir temasın yapılmadığını belirtmemizi istiyor. Yani ilk temaslar daha alt düzeyde’ ifadelerine yer veriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER