Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ankara 2 No'lu Baro baskı iddialarına cevap verdi

Ankara’da baro kurma sürecinde olan Ankara 2 Nolu Barosu, kamu avukatlarına üyelik baskısı yapıldığına dair iddiaları reddeden bir açıklamada bulundu.

Ankara 2 No

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın gündeme getirdiği ikinci baro için kamu avukatlarına baskı yapıldığı iddialarına yönelik Ankara 2 No'lu Barosu açıklama yaptı.

Yeni baronun kuruluş aşamasında baroya kayıtlı veya baroya kayıtlı olmayan kurum avukatlarına davet yapıldığı belirtilen açıklamada, “Pandemi koşulları da dikkate alınarak online/yüz yüze müzakere toplantıları düzenlenmekte yeni baro kurma çalışmaları kendilerine anlatılmakta, yeni baronun amaç ve ilkeleri mesleki dayanışma içerisinde kendileri ile konuşulmaktadır. Baro kurma çalışmaları kapsamında bizler görüşme gerçekleştirdiğimiz meslektaşlarımız ve kamuda çalışan avukat meslektaşlarımızla, avukatlık mesleği ve onuru ile bağdaşacak saygınlıkta, meslektaşlarımızı hiçbir şekilde incitmeden, onların özgür iradelerini etkileyecek baskı gibi kabul edilemez etik dışı hiçbir davranış içerinde olmadan sadece baromuza davet ettik” denildi.

'AVUKATLAR ÖZGÜR İRADEYLE KENDİLERİNE VERİLEN HAKKI KULLANIYOR'

Yeni baroya üye olan avukatlara hiçbir baskının söz konusu olmadığı ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Yeni baromuza üye olan meslektaşlarımız kendi özgür iradeleri ile yasanın kendilerine vermiş olduğu hakkı kullanmaktadırlar. Bizler meslektaşlarımızdan sadece özgür iradeleri ile bu değerlendirmeyi yapmalarını talep etmekteyiz. Özgür irade dışında hiçbir saik tarafımızca kabul edilemezdir. Bizim hukuk anlayışımız her türlü baskının karşısında durmayı gerektirir. Asıl yürürlükte bir yasa varken, bu yasanın vermiş olduğu hak kullanılarak yeni baro kurulması çalışması içerisinde olan biz avukatlara karşı mevcut Ankara Barosu'nun karşı söylem, tutum ve davranışları ile oluşturdukları tüm baskıları hukukçu kimlikleri ile bağdaştırmadığımızı kamuoyuna saygı ile sunarız.”



Anahtar Kelimeler: Ankara ' baskı iddialarına cevap verdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER