Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Anıtkabir Ziyaretinin 11 Farzı!?

‘Son Kale İlk ve Son Adım Atatürk Derneği' başkanı Hakan Türe Anıtkabir'e girmenin farzlarını(!) açıkladı.

Anıtkabir Ziyaretinin 11 Farzı!?

Doğru Haber Gazetesi'inden Yusuf Can'ın "konuya dair" analizi...  

 ‘Son Kale İlk ve Son Adım Atatürk Derneği’  başkanı  Kemalist Hakan Türe, Anıtkabir'e gidilirken uyulması gereken 11 farz olduğunu belirterek bunları bir bir sıraladı.

Sosyal medya hesabından '' Anıtkabir'e öyle sahile mangal yakmaya gidilir gibi gidilmez'' başlığıyla yayımladığı yazısında ziyaret esnasında ve öncesinde yapılması gereken 11 farzdan(!) bazısı şöyle;

“1) ANITKABİRE öyle BAYRAKLI Sahiline mangal yakmaya gidilir gibi gidilmez ! 

2-3 gün önceden gideceksin ADAM gibi saç sakal traşı olacaksın..Hanımı da göndereceksin kuaföre o da saçını başını düzelttirecek..
Çoluk çocuk aynı şekilde....Kunduralar boyanacak 

2) Sabah erken kalkıp sakal traşı olacaksın...Koyu renk takım elbise giyip..kravat takacaksın..yakana da ATATÜRK rozetini.
En yakın çiçekçiden en az adam başı birer karanfil alacaksın...

3)Araban ile gidiyorsan... ANITKABİRE 1 Km.kala radyonu cd çalarını kapatacaksın..öyle ! Aslanlı yola gireceksin.. O yol 5 santimlik çim boşluğu bırakılarak döşenmiştir..kafanı yerden kaldırma diye..

9)Bunu BİL BİR DEHANIN HUZURUNDASIN..
TİTRE..! 
KARANFİLİNİ YAVAŞCA BIRAK...
VE O NA İÇTEN BİR TEŞEKKÜR ET...
Sonra inandığın dinden..konuştuğun dilinden duanı et..O duyar UNUTMA

Sonra saygı ile yavaşça oradan ayrıl...Ayrıl ki...on binlerce insan da o hazzı yaşasın...”

Hakan Türe, bir kült haline getirdiği ve insanların “Neredeyse M. Kemal’i ilahlaştırmış” diyeceği kadar olağandışı vasıflar vermiş.

Sadece M. Kemal’e değil, onun lahdine yaklaşana kadar Aslanlı yolu, bayrak direğini. Mozolesini… kısacası onunla ilgili olan her şeyi METAFİZİK boyut kazandırarak anlatmış.

Hakan Türe’nin bu anlatım tarzı elbette ki onun tercihi.

Ancak İslami Kesimlerden birileri bu anlatımın çeyreğini kendi liderleri, tarikat şeyhleri veya cemaat önderleri için yaptıklarında hemen ve derhal “Sapkınlar, meczuplar, beyni yıkanmışlar, anlattığı kişiye Tanrı’nın(yüce Allah’ın) vasıflarını vermişler…”

Hatta bırakın İslami Kesimleri, Kuzey Kore halkının liderleri için yaptıkları çeşitli törenler, ağlayışlar, yakarışlar günlerce bu kesimini alay konusu oldu.

Acaba Kuzey Kore’den birileri bu Kemalist Hakan Türe’nin 11 farz listesini görse ne derdi diye merak etmemek elde değil.



Anahtar Kelimeler: Anıtkabir Ziyaretinin Farzı!?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz