Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Analitik iş geliştirme

Milli Gazete yazarı İbrahim Veli,?Analitik İş Geliştirme? başlıklı yazısında, değişen dünya şartları ve gelişen iş ilişkileri bağlamında analitik düşüncenin ve işi analiz etmenin mahiyetine dair görüşlerini serdetmektedir.

Analitik iş geliştirme

Alternatifleri anlamak ve yeni yol haritaları hazırlamak günümüz arayışlarının özetidir. Alternatifleri anlamak için analitik düşünce, yeni bir yol haritası hazırlamak için iyi bir veri gerekiyor. Her ikisine katkı sağlayacak şey; ağ kurma (networking) anlayışı ile referanslar üzerinde iletişim kurmaktır. Bu süreç ise, ?iş geliştirme?ye bakışın değişmesini beraberinde getiriyor. Çünkü kurumların yeni bir alternatif ve yol haritası arayışı içine girdiği günümüzde ?iş geliştirme? faaliyeti, sadece bir iş tanımı ve unvanın ötesinde, inovasyonu şirket kültürü haline getirmenin bir aracıdır.

Piyasadaki hızlı değişimleri algılamak, içeride ve dışarıdaki trendleri takip etmek, değişimi kurum politikası haline getirmek için iş geliştirme sürecini yeniden yapılandırmak gerekiyor. Kurumların hizmet verdiği piyasalardan, çalışanlarından ve müşterilerinden uzun vadeli katma değer oluşturması buna bağlıdır. Kurumların iş yapış biçimlerini belirli bir analiz safhasından sonra geliştirmesi, şirket içi yatay ve dikey iletişim altyapısını güçlendirecek, sektöründe alternatif işbirliklerine kapı aralayacaktır. Bu eksende analitik hazırlıkların yapılması, işlemlerin sırasıyla belirlenmesi, uygulanması, desteklenmesi ve takip edilmesi kaçınılmazdır.

 

Sorgulayıcı bir kurumsal yapıyı inşa etmenin şartı; geleceği öngörebilmek, ekibini ve şirketini geleceğe hazırlamaktır. Öngörü için veriye, geleceğe hazırlanmak için iş geliştirmeye ihtiyacımız var. Öngörebilmek; verilerin ne söylediğini analiz etme, kitlenin duyması gerekenleri belirleme, tabloları, grafikleri ve görselleri kullanarak yeni bir hikâye yazmakla şekillenir. ?Veri içeriğindeki bilinmezliklerin giderilmesi ile bilgiye, bilginin anlam ve içeriğinin anlaşılması ile organize bilgiye, oluşan birikimin içselleştirilmesi ile bilgeliğe ve bu adımda oluşan değerin dönüştürülmesiyle de karar-hedefe ulaşılır.?

Hedefinin şuurunda olan bu öngörü, teknik yetenekler ile sosyal yeteneklerin birlikte çalışması ile geleceğe hazırlanır. Bu süreç, ?çekirdek iş? için can alıcı sorular ekseninde ?yeniden konumlanma?yı tetikler ve yeni değerler oluşturacak iş modellerine öncelik verir. Ve derin kurum bilgisinden istifade eden yeni yol haritalarıyla sayısız fırsatlar yakalar. ?Kazananları kaybedenlerden ayıran, insanın her kader cilvesine nasıl tepki gösterdiği? olduğuna göre, analitik, geçmiş ?an?da; gelişme, ?şu? andadır!



Anahtar Kelimeler: Analitik geliştirme

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz