Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ANADOLU YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN ANLAMLI BULUŞMA: “GELİN TANIŞ OLALIM”

Anadolu Yazarlar Birliği, Sultangazi Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği “Gelin tanış olalım” başlıklı programda ülkemizin şair, yazar ve sanatçılarını Türkiye’de yaşayan farklı milletlerden sanatçılarla bir araya getirdi.

ANADOLU YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN ANLAMLI BULUŞMA: “GELİN TANIŞ OLALIM”

Anadolu Yazarlar Birliği, Sultangazi Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği “Gelin tanış olalım” başlıklı programda ülkemizin şair, yazar ve sanatçılarını Türkiye’de yaşayan farklı milletlerden sanatçılarla bir araya getirdi.

Kültürel iş birliklerini artırmak, diyalog zemini oluşturabilmek, kamuoyuna mülteci konusunda pozitif mesajlar verebilmek amacıyla düzenlenen programda tüm bunları yapabilmek için öncelikle tanışmak gerektiğine vurgu yapıldı. Başta Suriye olmak üzere Mısır, Filistin, Ürdün, Irak, Özbekistan, Doğu Türkistan, Cezayir gibi çok sayıda ülkeden Türkiye’ye göçmen olarak gelmiş yaklaşık seksen sanatçı ile ülkemiz sanatçı, yayıncı ve medya mensuplarından oluşan davetlilerin katıldığı program, Boğaz’da tekne turu olarak gerçekleştirildi.

Programda konuşan Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaca, programın amacının tam da bu toprakların, Türkçenin büyük şairi Yunus Emre’den ilhamla bulundukları çağrıda olduğu gibi tanışmak olduğunu söyleyerek “Bu toprakların kültür ve sanatının gelişmesi, ait olduğumuz medeniyet istikametinde ilerlemesi için her şeyden önce bir birimizi tanımaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun da “Bugün burada farklı ülkelerden gelmiş ve şu an Türkiye’de bulunan çok kıymetli sanatçılarımız var. Türk Edebiyatının, sanatının değerli isimleri var. Medyadan dostlarımız var. Öyle ümit ediyoruz ki bu buluşma diyaloğa, kültürel alanda vesile olsun.”diyerek bir ülkenin kültürel anlamda kalkınmasında, o ülkede yer alan farklı seslerle iş birliği yapmanın önemine dikkat çekti.

Yunus Emre’nin Çağrısıyla...

İçinde bulunduğumuz yılın Yunus Emre yılı olduğunu ve böyle bir program için hem mana hem de lafız olarak en uygun çağrının onun sözlerinde bulunduğunu ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Gelin tanış olalım sözü aynı zamanda ilahi buyruğa da bir gönderme ve davettir.” diyerek tanışmanın muhabbete açılan kapı olduğunu ve özellikle gönül coğrafyamızdaki sanatçılarla diyaloğu geliştirmenin bu toprakların kültür ve sanatı için önemini vurguladı.

Misafir sanatçıları temsilen bir konuşma yapan Suriyeli ressam AhmedRaed ve Türk öyküsünün önemli ismi Yıldız Ramazanoğlu da böyle bir program düzenledikleri için Anadolu Yazarlar Birliği ve Sultangazi Belediyesi’ne şükranlarını ifade ederek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Ayrıca, santur sanatçısı Sedat Anar’ın farklı dillerden eserler icra ettiği programda, bir çok yerli ve göçmen sanatçı da söz alarak kendilerini tanıttılar.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER