Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkan Burkina Faso´daydı

22İcra Kurulu Başkanımız Turgay Aldemir ve beraberindeki heyet Kurban Bayramı vesilesiyle Burkina Faso´daki ihtiyaç sahibi kimselere kurban vekaletlerini ulaştırdı.

Anadolu Platformu  İcra Kurulu Başkan Burkina Faso´daydı

İyilikder aracılığıyla her sene düzenlenen Kurban Bayramı yardım çalışmaları kapsamında, İcra Kurulu Başkanımız Turgay Aldemir, Anadolu Öğrenci Birliği Genel Başkanı Muhammed Fatih Eren ve İyilikder önceki dönem Yönetim Kurulu üyelerinden Mahmut Kaçmazer´in bulunduğu bir heyetle Burkina Faso´ya seyahat edildi.

Arefe günü gerçekleştirilen kurumsal ziyaretler kapsamında OSEH Derneği Başkanı Nuh Sawadago, Burkina Faso milletvekillerinden Madam Sawadago ziyaret edildi. Yerel belediye başkanlarının ve Ziyare valisine gerçekleştirilen ziyaretlerde tecrübe ve fikir paylaşımında bulunuldu. Ziyaret kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Burkina Faso Büyükelçiliği de ziyaret edilerek elçilik çalışanlarıyla hasbihal edildi.

Bayramın birinci günü Bayram namazının ardından kalabalık bir topluluğa selamlama konuşması yapan İcra Kurulu Başkanımız Turgay Aldemir renklerimizin, dillerimizin farklı olmasına rağmen bizi bir arada tutan ortak paydaya önem vermemiz gerektiğini, ortak değerlerimiz çerçevesinde buluşabileceğimiz imkânlar ve fırsatlar aramamız gerektiğini ifade etti.

Aldemir konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Farklılıklarımız Allah´ın bize bir lütfudur. Bunlar ayrışma vesilesi değillerdir. Bilakis bunlar tanışmamız, kaynaşmamız ve daha çoğulcu bir dünya inşa edebilmemiz için Allah´ın bize lütuflarıdır. Kıymetli kardeşlerim! Burkina Faso´nun, Afrika´nın, İslam dünyasını geleceğini emperyalistlere, terör örgütlerine bırakamayız. Onun için kardeş olmamız, onun için kucaklaşmamız, onun için paylaşmamız gerekir. Bizler bunun için geldik. Kadınları ve çocukları olmayan toplumların geleceği yoktur. Sizleri Türkiye´den kardeşlerimizin selamları ile selamlıyorum. Bayramınız bayram olsun. Şu anda burada bulunan Belediye Başkanımıza, Vali Bey´e ve diğer tüm yetkililere teşekkür ediyor, hepinizi Allah´ın selamı ile selamlıyorum.?

 

Kaynak: https://www.anadoluplatformu.org.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER