Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ANADOLU PLATFORMU GENEL MERKEZİ DUALARLA AÇILDI

Sosyal, kültürel, eğitim ve yardım gibi birçok alanda faaliyet gösteren Anadolu Platformu´nun Genel Merkez binası Platformun İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir´in Açılış Konuşması ve Ramazan Kayan Hocanın Yaptığı Dua Sonrası Düzenlenen Törenle Hizmete Açı

ANADOLU PLATFORMU GENEL MERKEZİ DUALARLA AÇILDI

Anadolu Platformu Genel Merkezi Dualarla Açıldı

0

 

Sosyal, kültürel, eğitim ve yardım gibi birçok alanda faaliyet gösteren Anadolu Platformu´nun İstanbul Fatih´te bulunan Genel Merkez binası düzenlenen törenle 17 Mart 2018 Cumartesi günü hizmete açıldı. Açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreni Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir´in konuşmasıyla başladı. Aldemir yaptığı konuşmada Anadolu Platformu´nun kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla sivil bir hareket olarak doğduğunu söyledi.

Anadolu Platformu´nun katılımcı meşveret ve kurumsal önderliği esas aldığını, açık ve şeffaf bir şekilde Müslümanca aklı ve irfanı ortaya koymayı gaye edindiğini dile getiren Aldemir şöyle konuştu:

?Aile ocağının merkeze alındığı yeni bir teşkilatlanma ve sivil hareketi Anadolu´yla buluşturduk. Bu hareket Anadolu´nun her bölgesinden süzülerek ortaya çıkmış bir vicdan hareketidir. Değeri insan, öznesi adalet olan bir yapıdır. Bunun için hedefimiz insanların ıslahı ve yeryüzünün imarıdır. Kimseyi ötekileştirmeden, yaşam tarzından dolayı dışlamadan, her insanı bir değer bilerek yolumuza devam ettik. Onun için bu toprakların, geçmişin var olan kadim Anadolu irfanını değerle, adaletle, özgürlükle buluşturma çabasına giriştik.?

İslam dünyasında ve ülkemizde her zamankinden daha fazla kaynaşmaya, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, farklılıklara saygının topluma birlik, bütünlük ve bağımsızlık getireceğine işaret eden Aldemir, iç bütünlüğün sağlanmasının dış birliği de beraberinde getireceğini belirtti.

Aldemir, Anadolu´nun en önemli sosyal sermayesinin insani, beşerî sermaye olduğunu, sivil hareketlerin bir milletin ve ülkenin ufkunu oluşturduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

?Bizler farklılıkları tehdit değil, bir fırsat bildik. Bunları ilgili meclislerde konuşmayı ahlak bildik. Hareket olarak her daim hikmetin arayışı içerisinde olduk. Dünyanın neresinde adalete, insanlığa dair bir çaba görsek oralara gittik. Nereye bir acı düşse onu kendi acımız bildik. Mültecilere ve kendi ülkemizin sorunlarına dönük çalışmalar yaptık. Buradaki amacımız; sözü, fikri, çabası bir hareket ortaya çıkarmaktı.?

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güney de mekânın şerefinin ve izzetinin içinde yapılan hayır ve hasenatla ilgili olduğunu belirterek, bu merkezin İslami kimlik, kişilik ve stratejik hedefler noktasında insanlara hizmet etmesi gerektiği temennisinde bulundu.

Güney´in konuşmasından sonra Ramazan Kayan Hoca bir dua yaptı. Konuşmaların ve Ramazan Hoca´nın yaptığı duanın ardından kurdele kesimi gerçekleşti.

Törenin ardından Anadolu Platformu Genel Merkez binasını gezen davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber Duruş



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER