Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Amiral soruşturması genişletildi: Muvazzaf irtibatı aranıyor

Savcılığın, Montrö bildirisine imza atan emekli amirallerin muvazzaf subaylar ve başka komutanlıklarla irtibatının olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

Amiral soruşturması genişletildi: Muvazzaf irtibatı aranıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 104 imzalı Montrö bildirisine ilişkin yürüttüğü soruşturmanın detayları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan emekli amirallere, bildirinin hazırlanması, bildiride adı geçen diğer kişilere ulaştırılması ve imzalatılması iddiaları yöneltiliyor.

Gözaltına alınanların ev aramaları ve dijital materyallerinin incelemesinin devam ettiği öğrenilen soruşturmada, emekli amirallerin bağlantılarının araştırıldığı ifade edildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Soruşturmada, bildiriyi hazırlayanların görevde olan muvazzaf subaylarla irtibatı olup olmadığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dışında diğer komutanlıklarla da irtibat kurulup kurulmadığı, başka kişilere imza için baskı yapılıp yapılmadığının araştırıldığı öğrenildi. Soruşturmanın bu doğrultuda derinleştirileceği belirtildi.

GÖZALTIN ALINAN AMİRALLER

Türk Ceza Kanunu'nun 316/1 maddesinde yazılı "Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan re'sen açılan soruşturmada Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı. Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise 3 gün içerisinde emniyete gelmeleri için tebligat yapıldı.

Kaynak:Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER