Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Amerika’nın İsrail büyükelçisi David Friedman: İsrail, Kitab-ı Mukaddes’teki yurduna kavuşuyor...

Amerika’nın İsrail büyükelçisi David Friedman, sözde barış anlaşmasının İsrail'e Kitab-ı Mukaddes'teki topraklarında egemenlik sağladığını söyledi.

Amerika’nın İsrail büyükelçisi David Friedman: İsrail, Kitab-ı Mukaddes’teki yurduna kavuşuyor...

ABD'nin İsrail büyükelçisi David Friedman, CBN televizyonuna verdiği demeçte sözde barış planının İsrail’i Kitabı Mukaddes’te vaat edildiği iddia edilen topraklara egemen hale getirdiğini söyledi.

David Friedman, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı “barış planı”nın İsrail’e demokrasisini koruma, Filistinli Araplara da gelişme şansı kazandırdığını iddia etti. 

ABD'li diplomat plan ile İsrail'e Kitab-ı Mukaddes'teki topraklarının verildiğini söyledi. Filistinlilere de barış içinde, onurlu ve müreffeh bir yaşam fırsatı yaratacağını öne sürdü.

Friedman, Filistin Yönetiminin planı toptan reddetmesi ile ilgili soruya Filistinlilerin bazılarının plandan umutlu olduğuna inandığını söyleyerek cevap verdi. Filistinlilerin ilk başta olumlu cevap vermesini beklemediklerini söyledi. 

Filistinlilerin nesillerdir acı çektiğini ifade eden Friedman, Filistinli liderlerin daha büyük çatışmaların piyonu olduğunu ve kaynakları kendi ceplerine aktardıklarını iddia etti.

ABD'nin Ortadoğu sözde barış planının iki devletli çözüm içerdiğini hatırlatan Friedman; ancak bunun Filistin'in sorumluluğunda olduğunu ve bunun için Hamas ve İslami Cihad gibi örgütlerin silahsızlandırılması gerektiğini söyledi. Filistin'in önünde dört yıl gibi bir süre olduğunu belirtti.

ABD'li diplomat ayrıca planın ABD'nin Batı Şeria'daki tüm topluluk ve yasadışı yerleşim alanlarında İsrail'in egemenliğini tanımasını ve söz konusu bölgelerin İsrail'e dahil edilmesini öngördüğünü söyledi. Hiç kimsenin yerinden edilmeyeceğini iddia etti.

Kaynak: ekrangazetesi.com

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER