Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Altın zirveye yürüyor! Uzman isim altın ve dolardaki krizi analiz etti

Altın fiyatları son ayların en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın 450 lira bandına yaklaşırken, dolar kuru 8 liraya geldi.

Altın zirveye yürüyor! Uzman isim altın ve dolardaki krizi analiz etti

Altın fiyatları Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasından sonra yükselişe geçti. Gece yarısı 477 lirayı gören gram altın şu saatlerde 444 lira bandını izliyor. Altın fiyatlarındaki iniş çıkışlar yatırımcıyı tedirgin ederken yükselişten etkilenen altın ürünleri de fiyatlandı. Bu Kapsamda çeyrek altın 733 liradan satılırken, Cumhuriyet altını 2 bin 991 liradan, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 407 liradan işlem gördü. Gümüşün gram fiyatı ise 6 lira 50 kuruşu geçti.  Dolar kuru ise 7 lira 98 kuruşu gördü. Altın ve gümüşteki ani yükselişi değerlendiren piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli tespitlerde bulundu.

 

FAİZLER ALTINI ETKİLER Mİ?

Altındaki yükseliş devam ederken ons altın yerinde saydı. Altının ons fiyatı 1730 dolardan işlem gördü. Piyasalardaki son durumu değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu,"Merkezden hala "enflasyonda kalıcı düşüş görmeden faiz indirmeyeceğiz, gerekirse daha da arttıracağız" mesajı gelmiyor. Bu mesajın gecikmesi maalesef faizin daha da artmasına sebep olacak. Başka türlü piyasa ikna olmayacak. Umarım artık bu "tefeci faizi" saçmalığı biter. Öyle sanıyorum ki bu işin sonunda faiz artacak, dolar düşecek, borsa çıkacak ama olan panik yapanlara olacak. Bir de faizlerin çok yüksek olduğundan sürekli şikayet ederek TCMB kararları üzerinde baskı yapanlar daha bile yüksek faize katlanmak zorunda kalacaklar." İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞTE SON DURUM

Gümüş fiyatları 6 lira 50 kuruşun üzerine çıkarak 6 lira 52 kuruşu gördü. Gümüşün ons fiyatı ise 25 dolar civarında seyrediyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Gümüş ABD 10 yıllıklardaki sert yükselişe rağmen 8 saatlikte Kaufman ortalamasının üzerinde duruyor. Güçlü durduğunu ve altında biraz yükseliş olur ve 26,40 geçilirse yukarı yönde hareketin hızlanacağını düşünüyorum." İddiasında bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER