Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Altın fiyatları yükselecek! ABD'li yönetici: Ons altın 2.500 dolara çıkacak

Altın fiyatları için gözler ABD seçimlerine çevrilmiş durumda. Seçim sonrası için ise ABD’li ünlü yöneticilerden Howell, ons altın fiyatının 2.500 dolar seviyesine çıkacağını söyledi.

Altın fiyatları yükselecek! ABD

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından gram altın 507 lira seviyesinden işlem görüyor. Piyasalar ABD seçimlerine odaklanırken ABD’li ünlü yöneticilerden Michael Howell, ons altın fiyaatının seçimlerden sonra 2.500 dolara çıkacağını söyledi.

"ONS ALTIN FİYATI 2.500 DOLARA YAKINDIR"

CrossBorder Capital’in Genel Müdürü Michael Howell, Kitco News'e verdiği röportajında hükûmetlerin para politikalarını ve bunların emtia fiyatlarına olası etkilerini değerlendirdi. Howell, merkez bankalarının agresif mali teşvik politikalarını sürdüreceğini ve bunun da ons altın fiyatını etkileceğini belirtti. Ons altının yükseleceğini ifade eden tecrübeli yönetici altın fiyatları ile ilgili şunları kaydetti:

"Dünyanın dört bir yanındaki hükûmetler ve merkez bankaları, agresif teşvik politikaları izlemeye devam ederken, altın fiyatlarının yükselmeye devam etmesi sadece bir zaman meselesi. Yakın zamanda FED’in bilançosu 7 trilyon doların üstünde rekor bir seviyeye yükseldi. Bu durum da nihayetinde ons altın fiyatını yükseltir."

"Altına karşı parasal büyümeyle ilgili uzun vadeli araştırmalar yaparsanız, çok fazla birebir ilişki olduğunu göreceksiniz." açıklamasında bulunan ABD'li yönetici sözlerine şöyle devam etti:

"Para arzı veya likitide arzı genişledikçe, altın fiyatı da yükselme eğilimine girecek. FED’in para arzı politikası piyasadaki dolar miktarını bu yıl yaklaşık yüzde 30 artırdı. Arzdaki mevcut büyüme hızında altının gerçeğe uygun değeri de 2.500 dolara yakındır. Başka bir deyişle altın, likitide artışına karşı oldukça ucuz görünüyor."

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram altın fiyatı 507 lira seviyesinden işlem görüyor.

İşte güncel altın fiyatları:

* Gram altın: 507.21 lira

* Çeyrek altın: 838 lira

* Yarım altın: 1.676 lira

* Cumhuriyet altını: 3.415 lira



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER