Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ! KAPALIÇARŞI ÇEYREK VE GRAM ALTIN FİYATI

Altın fiyatları dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte geriledi. Kapalıçarşı´da bugün çeyrek ve gram altın fiyatı ne kadar oldu? İşte altın fiyatları

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ! KAPALIÇARŞI ÇEYREK VE GRAM ALTIN FİYATI

Dün dolar kurunun TL karşısındaki değer kayıplarına ons altın fiyatınında düşüş eğiliminde hareket etmesi ile birlikte gram altın fiyatı günü düşüşle kapattı. Kapalıçarşı´da dün gram altın fiyatı günü 228,80 liradan alış 229,00 satış fiyatı ile tamamladı. Çeyrek altın fiyatı kapanışta 373 liradan işlem görürken Cumhuriyet altın fiyatı da 1,529 liradan günü kapattı.

Altın fiyatları, dolar kurundaki değer kaybı ve güvenli liman alımları ile Temmuz ayı sonundan bu yana en yüksek seviyesi yakınında işlem görüyor. ABD Başkanı Trump yönetimi ile Suudi Arabistan arasında artan gerilim dahil jeopolitik sorunlarında etkisi ile altın fiyatlarında düşüşün etkili olduğu Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesi yakınında işlem gördüğü belirtildi.

Gram altın fiyatı bugüne de düşüşle başladı. Serbest piyasada gram altın fiyatı saat 11:20 sıralarında 224,00 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı´da bugün çeyrek altın 360,00 liradan alınırken 365,00 liraya satılıyor. Cumhuriyet altın fiyatı 1,473 liradan alınırken 1,494 liraya satılıyor.

Asya piyasalarında negatif bir seyir izleyen ons altın fiyatı da 1,233,49 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalar uzmanları Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğu´nda 2 Ekim tarihinde girdikten bir daha sonra haber alınamayan kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın kaybolmasından dolayı iki ülke arasındaki gerilimin artması ve ABD yetkililerinin" Çölde Davos" olarak adlandırılan Suudi Arabistan yatırım konferansına katılmaktan vazgeçmelerine neden olabileceği belirtildi. Altın geçtiğimiz hafta ons başına 1,200 dolar seviyesinin üzerine çıkarken exchange traded fonlarındaki (ETF) yatırımlar ve altın hisse senetleri küresel piyasalarda yükseldi. ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı ve Brexit´e ilişkin belirsizlikler de güvenli liman alımlarına uzmanlar tarafından katkıda bulunduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili yaptığı açıklamasında Hazine Bakanı Steven Mnuchin´in, sponsor ve katılımcıların katılmaktan vazgeçtikleri Suudi Arabistan yatırım konferansına katılıp katılmama kararının Cuma gününe kadar alınacağını söyledi.

Trump´ın ABD Merkez Bankası´na (Fed) yönelik eleştirilerine devam ettiğini belirten uzmanlar, bugün açıklanacak Fed toplantı tutanakları ve Avrupa bölgesinde enflasyon verisinin emtia fiyatları üzerinde etkili olacağını kaydettiler.

Doların değer kaybetmesi ile ons altının olumlu yönde desteklediğini belirten uzmanlar, Euro Bölgesi üzerinden gelen haber akışının emtia fiyatları üzerinde yükselişe neden olduğu ve ons fiyatında 1.242 doları direnç, 1,217 doların ise destek seviyesi olarak takip edileceğini belirttiler.

Gram altın fiyatı için uzmanlar, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ve AB ile Türkiye ilişkilerinde normalleşme sinyallerinin dış politikada olumlu açıklamaların gelmesi kurum ve kuruluşların almış olduğu tedbirlerin yurt içi piyasalarda dolar kuru ve gram altın fiyatından düşüşlerin etkili olduğunu belirttiler. Dolar kuru fiyatında geri çekilmeler devam ederse uzmanlar, gram altın fiyatında düşüşün süreceği ve 220 liraya gerileyeceğini kaydettiler.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER