Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Altan Tan: Bu konu 6 sene sonra niye ısıtıldı anlayabilmiş değiliz

Serbest bırakılan Altan Tan Serbestiyet’e konuştu.

Altan Tan: Bu konu 6 sene sonra niye ısıtıldı anlayabilmiş değiliz

Altan Tan: Buruk bir ruh hali içindeyiz çünkü 17 arkadaşımız tutuklandı. Bu arkadaşlarımızın da en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz. Biz işte denetimli serbestlikle serbest bırakılan üç arkadaşımızın ortak duyguları bu.

Peki size Savcılıkta, Emniyette neler sordular?

Tan: Ağırlıklı olarak 6-8 Ekim olayları ile ilgili gelişmeler ve MKYK etrafında şekillenen bir dava. İşte genellikle bunlar konuşuldu.

Siz neler söylediniz neler anlattınız?

Ne biliyorsak doğru bir şekilde olanı anlattık. Doğru bir şekilde. Bu olay 2014 yılında meydana gelen bir dava. Üzerinden 6 yıl geçti, bu olayla ilgili birçok davada, şu an yargılanmakta olduğumuz başka davalarda bu konuyla ilgili verdiğimiz ifadeler, bilgi belgeler var. Tabii bu dava niye ısıtıldı, niye tekrar gündeme getirildi doğrusu anlayabilmiş değiliz. Bu konuyla ilgili analiz yapmamız için doğrusu erken.

Kars Belediyesi’ne kayyım atandı

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevinden uzaklaştırıldı. Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER