Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alparslan Kuytul'dan 'susmayacağım' mesajı: Zulüm varsa konuşmaya devam edeceğim

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, TV5'te kendisine ilişkin soruları Yıldıray Oğur'un 'Medya Analiz' programında cevapladı.

Alparslan Kuytul

Uzun bir müddet hapishanede tutuklu bulunmasının ardından dışarı çıkan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, TV5'te Yıldıray Oğur'un 'Medya Analiz' programına katıldı.

Tutukluluğunun sona ermesinden sonra gündemde önemli yer tutan Kuytul, kendisine yönelik haksızlıklara dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Altı videodaki konuşmasından ötürü iddianame hazırlanarak tutuklanan Kuytul, "6 konuşmamdan dolayı açılan davaların hepsinden beraat ettim; sonra diğer 4 dava, hemen bitecek davalardı; bir el, müdahale etti. Bu mahkemeler, hâlâ bitmiş değil. Asıl davaları olumlu etkiler diye bitirmiyorlar" dedi.

"AKP'NİN BAZI POLİTİKALARINA İTİRAZ EDİYORUM"
AKP ile yaşanan gerginliğe ve AKP'nin bir takım politikalarına itiraz ettiğini söyleyen Kuytul, şu ifadeleri kullandı:

"Müslümanların öldürülmesi için kafire yardım edemezsiniz. O zamanlar sesim çok duyulmadı. Konferans salonlarındakiler duydular oradakiler duydular. Sadece 'konferans salonları iptal oldu da bize verilmedi de' ondan dolayı değil. Konferansımızın iptali olayı 2014'te. Ama ben 2003 yılında Irak2ın işgalinden beri sonrasında da 2011 Suriye'deki mesele, Suriye savaşının başlatılması, ben o zamandan beri itiraz ettim. Irak siyasetlerine de karşı geldiği Suriye siyasetlerine de karşı geldim."
"MARİFET BEN DE DEĞİL iSLAM HUKUKUNDA"
Siyasette ve sosyal hayata İslam hukukununa göre hareket edilmesi halinde doğru karar verileceğini vurgulayan Kuytul, "Ben taassup sahibi değilim. Taassup aslında insanların görmemesine sebep oluyor. Ben bakarken Kur-an penceresinden bakıyorum. Bir Müslümanın Irak2ın işgaline yardım etmesi fıkhen yani İslam hukukuna göre caiz mi değil mi? Siyasetten önce bir kere İslam fıkhına göre ben hocayım evvela buradan bakmak zorundayım. Hatta hoca olmasanız bile Müslüman olmanız bu ve bunu gerektirir. Benim isabet etmem bundan kaynaklanıyor. Marifet bende değil. İslam fıkhında marifet. İslam fıkhına bağlı kaldığınız zaman doğru bir bakış sahibi oluyorsunuz. İslam hukuku size diyor ki 'şu helal şu haram' siz ona göre konuştuğunuz zaman aslında isbet etmiş oluyorsunuz" diye ifade etti.

KUYTUL NEDEN SİYASİ AÇIKLAMALAR YAPTIĞINA YANIT VERDİ
Siyaset konusunda açıklamalarda bulunmasına yönelik eleştirilere de açık getiren Kuytul, "Ben bu vatanın çocuğuyum. Yapılan şey yanlışsa bu vatana zarar verecekse ve vermedi mi? Rus uçağının düşürülmesi vatana zarar vermedi mi? Türk devleti neden özür diledi? Keyfinden mi? Büyük bir zarar göreceğini gördü. Gitti özür diledi iyi etti. Hatadan dönmek de bir erdemdir. Yoksa çok daha kötü olacaktı. Şuan Amerika ile Türk devleti arası çok kötü. Rusya ile biraz idare etmeye çalışıyor. Onunla da arası kötü olsaydı ne olacaktı? Yani Rus uçağının düşürülmesi tamamen siyasi bir takım sebeplerle yapıldı. Siyasi bir hataydı. Bir hocanın bunlarla ilgili konuşması gayet normal karşılanmalı. Çünkü yerine göre bir futbolcu bile konuşuyor. Yerine göre bir sanatçı, şarkıcı bir türkücü de konuşuyor" diye konuştu.

"ZULÜM KİME YAPILIRSA YAPILSIN KARŞI GELİRİZ"
TV'5'teki programda islam'da adaletin önemine değinen ve zulüm kim tarafından kime yapılırsa yapılsın karşı geleceğini ifade eden Kuytul, "Dünya’nın neresinde kime zulmedildiyse biz hepsinin hakkını savunduk. Hükümete yakın Ensar Vakfı’nda bir kişinin yaptığı kötülük yüzünden bütün camianın suçlanmasına da itiraz ettim. CHP’ye yapılsa, HDP’ye de yapılsa, haksızlığa karşı çıkarım" diye konuştu.

Diğer taraftan Türkiye'deki mahkeme kararlarından şüphe duyduğunu aktaran Kuytul, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkede verilen her cezadan artık şüphe ediyorum. Kesinlikle yargı bağımsız filan değil. Bunu yaşayan bilir. Ağır cezada yargılanırsa anlar. Özellikle önemli insanlar için talimatlar yukarıdan geliyor; ama bunu ispat edebilir misiniz? Edemezsiniz."
KUYTUL'DAN CEMAATLERE 'KONUŞUN SUSMAYIN' MESAJI
Türkiye'deki cemaat ve cemöiyetlere zulüm olması karşılığında susmamalarını gerektiğini vurgulayan Kuytul, Hazreti Ali'nin sözünü hatırlatarak şu mesajı verdi:

"Konuşursak biteriz’ diyenler, aslında sustukça biteceklerini görecekler. Müslümanlar hakikatleri haykırdıkları müddetçe, Allah onların yardımcısıdır. Hz. Ali (radıyallahu anh) diyor ki, ‘Zulme engel olamıyorsanız, bari duyurun.’ Bu da bir engel olmadır."
KUYTUL'DAN NECMETTİN ERBAKAN HOCA'YA ÖVGÜ
Saadet Partisi camiasına ve kendisine destek olan çevrelere teşekkür eden ayrıca Türkiye'deki İslami mücadelede büyük katkısı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'dan da övgüyle bahseden Kuytul, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben Erbakan Hoca’ı her zaman sevmişimdir. Allah rahmet eylesin, Erbakan Hoca, Türkiye’de İslâm’ın sadece namazdan ibaret olmadığını anlatan insanlardandır. Müslümanlara bir mücadele ruhu vermiş bir insandır. Erbakan Hoca’nın emeği çoktur."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER