Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alparslan Kuytul'dan Kasım Süleymani açıklaması

Uzun süreli tutukluluğunun ardından Alparslan Kuytul, gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Alparslan Kuytul

İslâmî Analiz/Haber Merkezi

Dortmund’tan gelen “ABD’nin İran generalini öldürmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap veren ve Süleymani'nin öldürülmesinin siyasi bir olay olduğunu belirten Alparslan Kuytul, "Bu tarz önemli isimlerin öldürülmesinin siyasi bir amacı vardır. Meseleye 'O şunları öldürdü' şeklinde bakmak basit bir yaklaşım olacaktır. Ortada hedeflenen daha büyük bir şey vardır. 'Bunun arkasında ne var, ABD bunu neden yaptı?' şeklinde bakmak lazım. Biri bize zulmetse, başkası da bize zulmettiği için değil kendi çıkarları için bize zulmedene zulmetse bundan razı olmayız” dedi.

Devletlerin güce sahip olduğunu, mafya gibi hareket etmelerinin doğru olmayacağını belirten Kuytul, 'devlet olan mahkemeye çeker, bu şekilde mafya gibi öldürmez. ABD’nin bu yaptığı yargısız infazdır aslında' diyerek, ''ABD gibi güçlü bir ülkenin yaptığı bu tarz suikatleri, onu örnek alan diğer ülkeler de yaparsa dünyada eşkıyalık olmaz mı? O zaman devlet ve eşkıya arasındaki fark kalır mı? Meseleye bu yönden bakarak ABD’nin bu yaptığını kınamak ve bu tarz suikastlerin yayılmamasını sağlamak lazım'' ifadelerini kullandı.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİN ARKASINDA NE VAR?

Kuytul'un açıklamalarının devamı şu şekilde:

''Önemli isimler keyfi olarak veya intikam almak için öldürülmez, mutlaka arkasında bir plan hazırlanmıştır, bu tarz insanların öldürülmesi büyük bir proje içindir. ABD, İran ile gerçekten savaş mı istiyor, bunu anlamak için erken ama ABD büyük çaplı olmasa da İranla savaşmak istiyor ve nükleer gücüne ve teknolojisine zarar vermek istiyor olabilir. Vekalet savaşlarıyla bir yere varamadığını görünce Irak’a direk müdahale ettiği gibi İran’a da müdahale etmek istiyor olabilir. ABD bu ölümü bizzat üstlendi, İran’ı tahrik etmek ve bu bölgede savaş çıkartmak istiyor olabilirler.

BELKİ DE HEDEF İRAN DEĞİL TÜRKİYEDİR

Bu Türkiyeyi olumsuz etkileyecektir. Belki de hedef İran değil Türkiyedir. Kısmen de olsa Türkiye Rusya ve İranla arayı düzeltmiş vaziyette, ABD’ye karşı müttefik olmuş durumdalar. Bu ittifakı bozmak için de olabilir.

Süleymani’nin hangi muhaliflerle savaştığını kimleri öldürdüğünü tam olarak bilmiyorum ama olaya Süleymani'nin özel suç ve günahları açısından bakmanın doğru olmayacağını düşünüyorum, ABD’nin Süleymani’yi Suriye’de muhalifleri öldürmesi sebebiyle öldürmedi. Ayrıca Esed’i desteklemek her türlü yanlıştır ve bunu asla doğru kabul etmiyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER