Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alparslan Kuytul'dan çok konuşulacak laiklik çıkışı! Laik düzeniniz bu

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, laiklikle ilgili kendisine sorulan bir soruya çok konuşulacak bir cevap verdi. Kuytul, "Laik sistem sayesinde özgürce konuşmuyorum..." dedi.

Alparslan Kuytul

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, kendisine yöneltilen “Laik sistem sayesinde istediğini her şeyi özgürce konuştuğunuz halde neden sistemden razı değilsiniz?” sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi.

 

BU MEMLEKETTE KİMSE KORKUSUNDAN KONUŞAMIYOR

Uzun bir süre önce yaptığı açıklamalar nedeniyle cezaevinde tutuklu kalan ve hukuk mücadelesi sonrası serbest kalan Alparslan Kuytul, Youtube kanalında konuştu. Kuytul, “Ben laik sistem sayesinde özgürce konuşmuyorum. Ben konuştuğum için cezaevinde yattım. Laikliğin, özgürlükle bir alakası yoktur. Laik sistem sayesinde özgürce konuşmuyorum. Ben Kur'an sayesinde özgürce konuşuyorum. Kur'an beni özgürleştiriyor. Yoksa bu memlekette kimse korkusundan konuşamıyor. Öyle mi, değil mi? Herkesi korkutmuyorlar mı? Susturmuyorlar mı?” dedi.

 

ÖZGÜRCE KONUŞMA KONUSUNUN LAİKLİKLE ALAKASI YOK

“Bugün özgürce konuşan, her şeyi göze aldığı için özgürce konuşuyor. Her şeyi göze almayan, bu ülkede konuşamaz.” diyen Alparslan Kuytul, “Laik düzeniniz işte bu. Kaldı ki özgürce konuşma, konuşmama konusunun laiklikle alakası yoktur. Bu demokrasiyle alakalı bir meseledir. Bu kavramlar birbirine karıştırılmasın. Fikir özgürlüğü, ifade hürriyeti, demokrasiyle ilgilidir. Laiklikle bunun bir alakası yoktur. Ve İslam’da da fikir ve ifade hürriyeti vardır.” ifadelerini kullandı.

 

BANA YABANCI MUAMELESİ YAPAMAZSINIZ

Alparslan Kuytul’un konuşması şöyle:

“Bu soruyu soran herhalde ne hapse girdiğimizi biliyor, ne her gün mahkemelerde süründüğümüzü biliyor. Laiklik sayesinde din düşmanları özgürce din düşmanlığı yapabiliyorlar. Evet, onlara fazlasıyla özgürlük veriliyor doğrudur ama bu ülkede kaç kişi laikliği eleştirebiliyor? Bu soruyu soran kişi şöyle bir baksın bu ülkede kaç kişi doğruları konuşabiliyor? Gelin evimin kapısında durun, gelin burada durun. Polis kapıda bekliyor, evdeysen evde burdaysan burada. Şu anda aşağıda polis bekliyor. Plakasını bile söyleyebilirim. Özgürce konuşuyormuşum. Doğru Kur'an sayesinde Allah'a tevekkül etmişim. Allah’a güvenmişim, Allah'ın dediği olur nasılsa. Kimsenin dediği olmaz, ona iman etmişim. Bir ecele iman etmişim. İki ecel yok. Onun sayesinde konuşuyorum. Yoksa sizin düzeniniz çok özgürlük verdiği için değil. Annemin mezarına gidiyorum polis arkamdan mezara kadar geliyor. Annemin mezarına kadar geliyor ve siz bana ihsanda bulunmuyorsunuz. Ey laikler ben bu vatanın evladıyım. Bu vatan benim vatanım. Ben vatanımdayım bana yabancı muamelesi yapamazsın, bana iyilik yapıyor değilsiniz, ben hakkımı kullanıyorum. Ben rabbimin dünyasında yaşıyorum. Atalarımın vatanında yaşıyorum. Bana iyilik yapıyor gibi insan da bulunuyor gibi davranamazsın.

Ben laik sistem sayesinde özgürce konuşmuyorum. Ben konuştuğum için hapiste yattım. Laikliğin özgürlükle bir alakası yoktur. Ben Kur’an sayesinde özgürce konuşuyorum. Kur’an beni özgürleştiriyor. Yoksa bu memlekette kimse korkusundan konuşamıyor. Bugün özgürce konuşan her şeyi göze aldığı için özgürce konuşuyor. Laik düzeniniz işte bu. Kaldı ki özgürce konuşma konusunun laiklikle alakası yoktur. Bu demokrasi ile alakalı bir meseledir. Bu kavramlar birbirine karıştırılmasın ve İslam'da fikir ve ifade hürriyeti vardır. Neden laik sistemi seçtiniz ki? Eğer insanların özgürce konuşması içinse İslam'da da bu var. Kur’ana sünnete aykırı olmadıkça insan kendi görüşünü söyleyebilir. Kur’ana aykırı olamaz. Müslüman için Müslüman olmayanlar Kurana aykırı da konuşabilir. İslâm devletinde Müslüman değil çünkü ama Müslüman ise kurana aykırı konuşamaz. Neden? Çünkü Allah’tan iyi bilmesi mümkün değildir. Bunu insan aklı kabul eder, vicdan da bunu kabul eder. Bu soruyu soran herhalde ne hapse girdiğimizi biliyor ne her gün mahkemelerde süründüğümüzü biliyor. Dün daha mahkeme vardı ya bu günde mahkeme vardı. Haftaya da var öbür haftaya da var. Bir haftada var bir haftaya da var. Her hafta mahkememiz var. Buna dayanarak laik sistem iyidir denilemez. Laiklik nedir? Allah’ın dininin kuranın devlete karışmaması, nasıl karışmaz? Allah her şey Allah'ın insanlar karışacak. Allah karışmayacak insanlar kanun koyacak. Allah'ın kanunlarını kaldıracak. Bu olacak iş mi, Allah mı yetkilidir, insanlar mı? Nasıl olur da milletvekilleri karışır. Allah karışmaz nasıl bir şey bu laiklik bunu söylüyor. Allah devlete karışamaz diyor. Yani Kuran-ı Kerim o zaman şu ihtimallerden birini kabul ediyor demektir ya diyor ki Kur'an Allah'ın kelamı değildir inanmıyorum diyor ya diyor ki Kuran'ın bir zaman içindir zamanı bitmiştir kıyamete kadar geçerli değildir ya diyor ki, Kur’an yalnız Araplar için değil herkes için gelmemiştir. Ya diyor ki kuranda yanlışlar var. Bizimki daha doğru. Biz Allah'tan daha iyi biliriz. Allah’ın kitabında hatalar var ya bunu söylediği içindir ya da buna benzer bir bir şeydir. Hangisini söylüyorlarsa buyursunlar açıkça söylesinler.

 

LAİKLİK ZORLA GETİRİLMİŞTİR

Eğer Kur'an Allah'ın kelamı diyorlarsa onu nasıl rafa kaldırırlar hata yoktur Kuran'da diyorlarsa neden uymazlar? Kur'an kıyamete kadar geçerlidir diyorlarsa neden uymuyorlar? O halde kuran bütün insanlık âlemi için gelmiştir diyorlarsa yalnız Araplara gelmemiştir diyorlarsa o zaman neden uygulamıyorlar? Laikliği savunanlar bunun cevabını versinler. Yani Müslümansan bunu savunamazsın yok efendim laiklik başka dinlere baskı yapmamak için yani devletin dini olursa başka dinlere baskı yapar. Hayır peygamberimiz İslam devleti kurdu ama başka dinlere baskı yapmadı. Yahudiler de vardı, putperestler de vardı. Medine'de ortak bir anayasa yaptı. Peygamberimiz onlara da serbestiyet verdi yani devletin başka dinlere baskı yapmasını engellemek için laiklik şart değil. Laikliğin çıkış sebebi bu değil. Laikliğin çıkış sebebi hıristiyanlığın yanlışlarıdır. Devletle işbirliği yapması bilime aykırı davranması, fakirleri ezen sistemi desteklemesi, kilisenin krallarla işbirliği yapması ve incildeki yanlışlar bu yanlışlara karşı gelen bilim adamlarını aforoz edip idam etmesi. Bu gibi hatalar 3 tanrı inancı gibi ruhbanlık gibi yanlışlar insanları bu noktaya getirdi. Devlete karışmasın noktasına getirdi. Laiklik öyle ortaya çıktı. Bizim dünyamızda bunun hiçbir zaman ihtiyacı olmadı. İslâm âleminde laiklik ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. İslam aleminde laiklik zorla getirilmiştir. Bizim dinimiz ne bilimle çarpışmıştır, ne kralların dediğine uymuştur. Uyanlar kendi hatasını laiklik nedir biliyor musunuz? İdarecilerin dinden kurtulma stratejisidir. Dinden kurtulmuş oluyor, laik izlediği zaman artık siz o devlete o idarecilere diyemiyorsunuz. Bu yaptığın haram dinimize göre bu yasak niye böyle yaptın? Bu zulümdür şudur diyemiyorsun. Diyor ki, ben laikim dediğini dinle bilmem ne alakam yok benim diyor sen bana diyor haram diyemezsin diyor. Böylece dinden kurtuluyor, özgür oluyor. Ondan sonra idareciler memleketi istediği gibi idare ediyor istediği gibi kanun koyuyor herkes bunu böyle kabul ettirmişler.

 

LAİKLİK SAYESİNDE DİN DÜŞMANLARI ÖZGÜRCE DİN DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

Laiklik güzel bir şey falan tartışılamaz kesin doğru falan gibi laiklik sayesinde din düşmanları özgürce din düşmanlığı yapabiliyorlar. Evet onlara fazlasıyla özgürlük veriliyor, doğrudur ama bu ülkede kaç kişi laikliği eleştirebiliyor? Bu soruyu soran kişi şöyle bir baksın. Kaç kişi bu ülkede laikliği eleştirebiliyor? Bu ülkede kaç kişi doğruları konuşabiliyor? Bu ülkede doğruları konuşmak için her şeyi göze alman lazım. Gelin evimin kapısında durun. Gelin burada durun, polis kapıda bekliyor, evde isem evde buradaysan burada şu anda aşağıda polis bekliyor. Plakasını bile söyleyebilirim. Sürekli bizim araba hareket ettim. O da arkamdan hareket eder. Çıktım çıkalı 21 ay oldu. 21 aydır her gün arkamda polis arabaları. Özgürce konuşuyormuşum doğru Kur'an sayesinde Allah'a tevekkül etmişim. Allah’a güvenmişim Allah'ın dediği olur nasılsa kimsenin dediği olmaz ona iman etmişim bir ecele iman etmişim iki ecel yok. Onun sayesinde konuşuyorum. Yoksa sizin düzeniniz çok özgürlük verdiği için değil. Annemin mezarına gidiyorum polis arkamdan mezara kadar geliyor. Polis bayramda bile benimle beraber ailemin yanına kadar kapısına kadar geliyor. 21 aydır beni 24 saat takip ediyorsunuz. Laik ülkede özgür konuşuyormuşum maşallah ne kadar da özgür. Her ne söylesen riski göze alarak söyleyebilirsin bu ülkede. Mahkemeye göze almadan bir kelime konuşamazsınız ve siz bana ihsanda bulunmuyorsunuz ey laikler ben bu vatanın evladıyım. Bu vatan benim vatanım ben vatanımdayım. Bana yabancı muamelesi yapamazsın. Bana iyilik yapıyor değilsiniz. Ben hakkımı kullanıyorum. Ben rabbimin dünyasında yaşıyorum. Atalarımın vatanında yaşıyorum, bana iyilik yapıyor gibi insan da bulunuyor gibi davranamazsın. Bana verdiğiniz özgürlükle övünmeyin, yaptığınız baskıdan utanın.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER