Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alparslan Kuytul´un eşi: Nerede bu terör örgütü?

Alparslan Kuytul´un durumu hakkında Medyascope´a bilgi veren eşi Semra Kuytul, yaptıklarının "İslam´a hizmet" olduğunu söyleyerek, bunun suç olup olmadığını sordu.

Alparslan Kuytul´un eşi: Nerede bu terör örgütü?

Adana´da bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´na yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan vakfın Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul´un durumu hakkında Medyascope´a bilgi veren eşi Semra Kuytul, yaptıklarının "İslam´a hizmet" olduğunu söyleyerek, bunun suç olup olmadığını sordu.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 Mayıs´ta görülen "suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık" davasının ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, matbu gerekçelerle Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz´ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine ertelemişti.

 Kuytul´un avukatı Adem Tural, kararın ardından yaptığı açıklamada, "Biz gerekli itirazları yapacağız. Ama yargılama öyle bir hale geldi ki itiraz yapmanın da hiçbir manası kalmadı." demişti.

 ÇEVRENİZE İSLAM´I ANLATIN DEMEK NE ZAMANDAN BERİ SUÇ OLDU?

Semra Kuytul, Alparslan Kuytul´un mahkeme sürecini değerlendirdiği yayında, ses kayıtlarının yasaklanmasına ilişkin gerekçeyi şöyle anlattı:

 ?Gerekçe bulmuşlar, keşke bulmasalarmış. Kendileri açısından, bizimle alakalı değil, gerekçeye benzemez bir gerekçe. Hatta skandal bir gerekçe. ´Arkadaşlarım ateşli bir İslam davetçisine dönüştüğü zaman kurban keseceğim´ sözünü "silahlı terör örgütü üyelerini yönlendirmek" olarak değerlendirildi. Çünkü ancak böyle olursa disiplin cezası alabiliyor. Her tarafı skandal bir gerekçe. bunun neresi talimat, terör örgütü kim, biz terör örgütü üyeleri miyiz? Hangi terör örgütü bu örgüt?"

Alparslan Kuytul´un sözlerinin insanları neye teşvik ettiğini soran Semra Kuytul, "Neye teşvik etmiş? İnsanları öldürmeye mi, paralarını çalmaya mı, çek senet tahsilatı yapmaya mı? İslam´ı anlatmaya çağırmış insanları. Peki bu ülkede İslam´ı analatmak suç mu? Bu direk bu manaya gelmez mi? Ben iktidarda olan kişilerin cevaplandırmasını istiyorum bu soruyu. Böyle bir cümleyi suç kapsamına koyduklarında biz buradan "İslam´ı anlatmak suçmuş" manasını çıkarttığımız zaman abartmış mı oluyoruz? İnsanlara İslam´ı anlatın demek suç mu?" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER