Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanya´dan Çin´e Sincan eleştirisi

Almanya´da hükümetin insan hakları ve insani yardım sorumlusu Baerbel Kofler Çin´deki insan hakları durumunundan endişe duyduğunu ifade etti.

Almanya´dan Çin´e Sincan eleştirisi

Almanya´da hükümetin insan hakları ve insani yardım sorumlusu Baerbel Kofler Çin´deki insan haklarıdurumunundan endişe duyduğunu ifade etti.

Kofler´in Dışişleri Bakanlığından yayımlanan açıklamasında, özellikle Çin´in Sincan´daki Uygur Türklerini kamplarda tuttuğu yönündeki haberlerin kendisini şoke ettiğini belirtti.

Kofler, Çin´in o bölgeye yapmak istediği ziyarete izin vermediğini vurgulayarak, "Oradaki durumu yerinde görüp incelemek ve bir kanaat sahibi olmayı isterdim. Ne yazık ki Sincan´a diyaloğun bir parçası olarak seyahat etme isteğim reddedildi. Ancak seyahat için çaba göstermeye devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Tibet´te yapılacak insan hakları diyalog etkinliğine dikkati çeken Kofler, bölgeden insan hakları ihlalleriyle ilgili çok sayıda rahatsızlık verici raporların geldiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi´nin (İHOP) Çin´de ayrımcılığa uğrayan topluluklarla ilgili İsviçre´nin Cenevre kentinde ağustos ayında düzenlediği toplantıya katılan insan hakları kuruluşları, Sincan Uygur Özerk Bölgesi´nde yerel yöneticilerin siyasi olarak sakıncalı tutumlar içinde olduğunu iddia ettiği bireyleri, siyasi eğitim merkezlerinde alıkoyduğunu açıklamıştı.

Örgüt temsilcileri, herhangi bir yargı kararına dayanmadan hürriyetinden alıkonulan kişi sayısının 3 milyonu bulduğunu iddia etmişti.?

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ise Çin hükümetinin, ülkenin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi´ndeki Müslüman Uygurlara ´´sistematik insan hakları ihlallerinde bulunduğunu´´ duyurmuştu. 



Anahtar Kelimeler: Almanya Sincan eleştirisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER