Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanya'da seçim endişesi: Anayasal krize yol açabilir

ABD'de seçimler devam ederken, Başkan Donald Trump'ın 'kazandıklarını' söylemesi Almanya'da tepki çekti

Almanya

ABD başkanlık seçimlerini yakından izleyen Alman siyasetçiler, yaptıkları ilk değerlendirmelerde yaşanan gelişmelerden duydukları endişeyi dile getirdi.

'ANAYASAL KRİZE YOL AÇABİLİR'

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, ABD seçimlerinde mevcut durumun 'anayasal krize yol açabileceğinden endişe duyduğunu' dile getirdi. Kramp-Karrenbauer, "Bu çok tartışmalı bir durum. Bu, uzmanların da haklı olarak belirttiği gibi ABD'de anayasal krize sebep olabilir" dedi.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise, Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Partili aday Joe Biden arasında başkanlık yarışının az bir oy farkıyla tamamlanması halinde, seçim sonuçlarının uzun bir süre tartışılacağını söyledi. "Kimin, günümüzün en büyük askeri ve ekonomik gücünü sorumlu bir şekilde yöneteceği, kısa bir süre içersinde netlik kazanmalı" diyen Altmaier, Biden ile Trump arasındaki oy farkının az olmasını da "Bu Amerikan toplumunda ne denli derin bir bölünme olduğunu gözler önüne seriyor" değerlendirmesini aktardı.

'ALMANYA HAZIRLIKSIZ YAKALANACAK'

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Dış Politika Sözcüsü Norbert Röttgen, Almanya'nın ikinci bir Donald Trump dönemine 'hazırlıksız yakalanacağını' söyledi. Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Röttgen, Alman ARD televizyonunda yaptığı değerlendirmede, Trump'ın yeniden başkan olacağı bir dönemden duyduğu endişeleri dile getirdi. Trump'ın yeniden seçilmesi durumunda ilk dört yıllık başkanlığı döneminde yaşananların katmerlenerek devam edeceğinin altını çizen Röttgen, "NATO'yu dört yıl boyunca şaşırtıcı bir şekilde çaresizliğe sürüklemesi ile bunu dört yıl boyunca yapması arasında tabii ki fark var" dedi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER