Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMANYA´DA 25 BİN MAĞDURDAN SADECE ÜÇÜ HABERDAR EDİLDİ

Alman güvenlik güçleri aşırı sağcı terör örgütlerinin hedef listesinde bulunan 25 bin mağdurdan sadece üçünü bilgilendirdi.

ALMANYA´DA 25 BİN MAĞDURDAN SADECE ÜÇÜ HABERDAR EDİLDİ

Almanya´da 25 bin kişi aşırı sağcı örgütlerinin düşman listesinde bulunuyor. Alman güvenlik güçlerinin 2011 yılından beri aşırı sağ örgütlere yaptığı baskınlarda ele geçirdiği belgelere göre  bu örgütlerin isim, telefon numarası ve adresleriyle 25 bin kişiyi  hedef gösterdiği ortaya çıktı. 

ALMANYA SADECE 3 KİŞİYİ UYARDI

Alman güvenlik güçleri ise bu tehdide rağmen listede bulunan sadece üç kişiyi uyardı. Alman Gazeteciler Redaksiyon Ağı isimli kuruluşun Sol Parti´nin Federal Alman Meclisi´de verdiği bir soru önergesine dayanarak yaptığı habere göre 25 bin kişilik düşman listesinin büyük bir bölümü NSU örgütü, Alman ordusunda görevli asker Franco A. ve  Nordkreuz isimli kişi ve gruplara yapılan baskınlarda ele geçirildi. 
 
Soru önergesine verilen cevapta Federal hükümet ve eyaletler arasında tehdit altında olan 25 bin kişi için ortak bir veri de oluşturmadığı ortaya çıktı. Soru önergesini veren Sol Parti Milletvekili Martina Renner, hükümeti aşırı sağ terörü gözardı etmekle suçladı. Renner? "Federal Kriminal dairesinin onbinlerce mağdurdan sadece bir kaçını haberdar etmesininin başka bir izahı yok´" dedi. 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER