Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanya tarihinde bir ilk! Ezan ilk kez hoparlörden okundu

Almanya’nın Köln kentinde bulunan ve Avrupa'nın en büyüğü olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camisi'nde ilk kez hoparlörden cuma ezanı okundu.

Almanya tarihinde bir ilk! Ezan ilk kez hoparlörden okundu

Daha önce partilerin ve çeşitli kuruluşların karşı çıktığı ezan sesi, bugün saat 13.24'te ilk kez caminin hoparlörlerinden yayınlandı.

60 desibeli geçmeyen ezanı imam Mustafa Kader okudu. Kader, ilk kez mikrofonla dışarıya verilen ezan okuduğu için heyecanlandığını söyledi.

ÇEVREDEKİLER RAHATSIZ OLMASIN DİYE EZAN SESİNE SINIRLANDIRMA GETİRİLDİ

Ezan sesi çevrede yaşayanların rahatsız olmaması için 60 desibelle sınırlandırıldı. Caminin din görevlisi Mustafa Kader'in avluda mikrofon ile okuduğu ezanı canlı dinlemek isteyen Türk ve Müslümanların yanı sıra çevre sakini Almanlar ile Alman basını da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. O anlar ise daha sonrasında sosyal medyada paylaşıldı ve büyük ilgi çekti.

Merkez Camii'den ezan okunmasına ilişkin proje iki yıl boyunca devam edecek ve sadece Cuma günleri 5 dakikayı geçmeyecek şekilde ezan okunacak.

Almanya'daki ezan karşıtları, Diyanet'in Ankara'ya bağlı olduğunu ve doğrudan Erdoğan tarafından kontrol edildiğini belirterek, dışarıdan duyulacak şekilde namaz çağrısı yapılmasına karşı çıkıyordu.



Anahtar Kelimeler: Almanya tarihinde ! hoparlörden okundu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER