Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanya: Taliban ülkeyi ele geçirip şeriat getirirse Afganistan'a tek bir cent bile vermeyiz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: Afganistan'a her yıl 430 milyon euro gönderiyoruz. Eğer Taliban ülkede iktidarı ele geçirir ve şeriat getirirse, tek bir cent daha vermeyeceğiz.

Almanya: Taliban ülkeyi ele geçirip şeriat getirirse Afganistan

Afganistan'da ABD'nin çekilmesine paralel olarak ilerleyişini sürdüren Taliban'a Almanya'dan bir uyarı geldi. 20 yıllık işgal sırasında ülkeye ABD'den sonra en çok askeri göndermiş olan Almanya, "Taliban ülkeyi ele geçirip şeriat getirirse, Afganistan'a tek bir cent daha vermeyiz" çıkışı yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ZDF kanalına demecinde "Her yıl 430 milyon euro gönderiyoruz. Eğer Taliban ülkede iktidarı ele geçirir ve şeriat getirirse, tek bir cent daha vermeyeceğiz" dedi.

'SIĞINMACILARI SINIRDIŞI ETMEYİ 31 AĞUSTOS'A KADAR ERTELİYORUZ'

Maas, Afganistan'da kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle başvuruları reddedilen Afgan sığınmacıları sınırdışı etmeyi 31 Ağustos'a kadar ertelediklerini belirtirken, Afganistan'da kendileri için çalışmış kişiler ve aileleri için 2 bin 500 vize çıkardıklarını da söyledi.

İSVİÇRE: SADECE SUÇ İŞLEYEN AFGANLAR SINIRDIŞI EDİLECEK

Afgan sığınmacılar konusunda benzer bir açıklama da İsviçre'den geldi. İsviçre Göç Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sığınma başvuruları reddedilen kişilerin geri gönderilmesi sürecinin Afganistan'daki güvenlik sorunu nedeniyle belirsiz bir süreliğine ertelendiği açıklandı.

İsviçre basını geçtiğimiz ay, sığınma başvurusu reddedilen 144 kişinin sınırdışı edileceğini duyurmuştu. Bakanlıktan son yapılan açıklamadaysa, şu an için yeni sınırdışı kararları alınmayacağı, sadece suç işleyen kişilerin sınırdışı süreçlerine devam edileceği belirtildi. 

AFGAN SIĞINMACILAR AB'Yİ BÖLDÜ

Sığınma başvuruları reddedilen Afganların sınırdışı edilmesi tartışması Avrupa'yı bölmüş durumda. Hollanda, Danimarka, Avusturya, Almanya, Belçika ve Yunanistan, başvuruları reddedilmiş ve tüm yasal yolları tüketmiş olan Afgan sığınmacıların sınır dışı edilmesi için Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na geçen hafta bir mektup yazmıştı. Ancak Afganistan'daki güvenlik durumu kötüleşirken, Hollanda ve Almanya bu karardan geri adım attı. Yunanistan ise Avrupa Birliği'nin 2015'teki göç krizinin bir benzerini kaldıramayacağını savunarak bu konuda Türkiye'ye daha fazla yardım yapılmasını önerdi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER