Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Almanya Başbakanı Scholz'dan Türkçe ve Arapça deprem mesajı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Maraş merkezli depremler hakkında Türkçe ve Arapça paylaştığı sosyal medya mesajında, “Türkiye’de ve Suriye’de yaşanan depremden beri içimiz yanıyor” dedi.

Almanya Başbakanı Scholz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve Türkiye ile Suriye’de 45 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan depremler hakkında görüntülü bir mesaj paylaştı.

Scholz, Türkçe ve Arapça altyazıyla yayınlanan görüntülü mesajını, sosyal medya hesabından, Almanca'nın yanı sıra yine Türkçe ve Arapça bir notla paylaştı. Scholz, “Türkiye’de ve Suriye’de yaşanan depremden beri içimiz yanıyor. Düşüncelerimiz yaralılarla ve hayatlarını kaybedenlerin yakınları ve dostlarıyla. Bu felaketi geri döndüremeyiz. Ancak yardım edebiliriz. Çünkü gerçek dostlar zor günde birbirine yardım eder” dedi.

‘FELAKETİ GERİ DÖNDÜREMEYİZ AMA YARDIM EDEBİLİRİZ’

Scholz, görüntülü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geride bıraktığımız haftanın başında Türkiye’de ve Suriye’de yer sarsıldığından beri içimiz yanıyor. Bu korkunç felakette hayatını kaybeden kadınların, erkeklerin ve çocukların sayısı karşısında sarsıldık. Hayatını kaybedenlerin yakınları ve dostlarıyla yas tutuyoruz. Yaralıların acılarını paylaşıyor ve onlara acil şifalar diliyoruz. 

“Düşüncelerimiz hayatta kalanlarla beraber, dostlarının veya akrabalarının enkaz altında olduğundan şüphelenen ve kayıplarının arayanlarla beraber, bu soğuk kış günlerinde ve gecelerinde kelimenin tam anlamıyla varlıklarının yıkıntılarıyla yüzleşen herkesle beraber…

“Bu felaketi geri döndüremeyiz. Ancak bu zor durumda yardım edebiliriz. Almanya da nitekim yardım ediyor. Depremin yaşandığı günden itibaren kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri ülkemizin her yerinden afet bölgesine doğru yola çıktılar. Yardım kuruluşlarımız ısıtıcı, jeneratör ve ilaç gönderiyorlar. Kendilerine hayati öneme sahip bu görevleri esnasında kuvvet diliyoruz. 

‘BİZLER GERÇEK DOSTLARIZ, SİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

“Vatandaş grupları, genellikle de akrabalar ve yakınları tarafından spontane bir şekilde girişimler hızlıca başlatıldı. Yardımları organize ediyor, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bağış veya kışlık giysi topluyorlar.

"İhtiyaç anında gönderilen bu yardımlar için hepinize çok büyük teşekkür borçluyuz. Çok kısa süre içinde bir şefkat köprüsü kurdunuz. İnsani açıdan birbirine bu kadar yakın olan ülkelerimiz arasında bir dayanışma köprüsü oluşturdunuz. 

“Ne de olsa Almanya’da yaklaşık 3 milyon hemşehrimiz Türkiye kökenli ve birçoğunun memleketi özellikle ağır hasara maruz kalan Hatay ve Gaziantep. Birçoğunun ise ailevi kökleri Suriye’de. Hepsi afet bölgesinde depremzedelerle beraber üzülüyor, oradaki arkadaşları ve aile üyeleri için endişeleniyor. 

“Bir Türk atasözüne göre, gerçek dost kötü günde belli olur. Almanca’da da benzer bir şekilde, ‘Gerçek dost kendini zor günde belli eder’ deriz. Bizler gerçek dostlarız. Dostlarınız olarak acınızı paylaşıyoruz. Dostlarınız olarak da sizi zor gününüzde yalnız bırakmayacağız.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER