Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Almanya Parlemantosu´nun Sergilediği Tavır İşgale ve Irkçılığa Destektir"

Almanya´nın bu tavrı Kabullenilemez

Filistin Ulusal Meclisi, Almanya Parlamentosu´nun İsrail´i Boykot Hareketi (BDS)´ni kınama ve antisemitist olarak nitelendirme yasa tasarısını kabul etmesine tepki göstererek; "Bu, işgalden ve yahudi yerleşiminden yana bir tavırdır" dedi.

Filistin Ulusal Meclisi bugün (18 Mayıs Cumartesi) yaptığı açıklamada Almanya Parlamentosu´nun Uluslararası Boykot Hareketi´ni kınayan ve antisemitist olarak nitelendiren yasa teklifini onaylaması hakkında; "Bu, işgali, yahudi yerleşimini ve ırk ayrımcılığını destekleme ve teşvik etme niteliği taşımaktadır" dedi.

Açıklamada demokratik bir parlamentonun uluslararası hukukun, uluslararası hukuka dayalı kararların, hakkın ve adaletin yanında olması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada Almanya Parlamentosu´nun sergilediği tavrın işgal rejiminin suçlarını, zulmünü, işgal altında bulunan halklara yönelik baskıları savunma anlamı taşıdığına dikkat çekildi.

Açıklama BDS´nin Filistin toprakları üzerindeki İsrail işgalinin son bulması için sivil bir mücadele verdiğine dikkat çekildi.

Filistin Ulusal Meclisi, Almanya Parlamentosu´nu yanlış tavrından derhal dönmeye ve Filistin halkının kendi geleceğini belirleme, kendi topraklarında başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hakkına destek verdiğini ilan etmeye çağırdı.


@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER