Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alman devletinin sırları çöp kutusundan çıktı

Almanya Başbakanı Scholz ve eşi Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanı Ernst'ün, gizli belgeleri evlerinin çöpüne attığı ileri sürüldü.

Alman devletinin sırları çöp kutusundan çıktı

 Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve eşi Brandenburg Eyaleti Eğitim Bakanı Britta Ernst, gizli belgeleri evlerinin çöpüne atmakla ve güvenlik zafiyeti oluşturmakla suçlandı. Çiftin, Potsdam kentinde yer alan evlerinin çöpünde, G7 Liderler Zirvesi'yle ilgili belgeler de bulunduğu iddia edildi. 

DRAGHI'NİN EŞİ İÇİN 'HALKTAN KAÇINIYOR' NOTU

Almanya'da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisinin haberine göre, G7 Liderler Zirvesi'yle ilgili olduğu öne sürülen belgelerde devlet başkanlarının fotoğrafları ve 'kısa profilleri' yer alıyor. Kısa süre önce istifa eden İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin eşi Maria Cappello'nun fotoğrafının altındaki notta, "Halktan kaçınıyor" yazıyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın eşi Yuko Kishida ise, "Mazda'da sekreter" olarak nitelendiriliyor.

'GİZLİ BİLGİ' OLARAK SINIFLANDIRILMIŞ

Der Spiegel, söz konusu belgelerde yer alan bilgilerin 'kamuya açık' olduğunu ancak 'gizli bilgi/yalnızca resmi kullanıma yönelik' olarak sınıflandırıldığını aktardı.

Çiftin, belgeleri evlerinin çöpüne attığı ilk olarak Kasım 2021'de tespit edildi. Buna göre, Britta Ernst'ün bir konuşmasının taslağı çöp kutusunda bulundu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER