Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alman Bakan açıkladı: Almanya'da koronadan ölümler niçin düşük?

Almanya Araştırma Bakanı Anja Karliczek ve virüs uzmanı Christian Drosten, Almanya'da koronovirüsten ölüm oranlarının düşük olmasını klasik laboratuvar testi ve erken teşhise bağladı.

Alman Bakan açıkladı: Almanya

Koronavirüs salgını Avrupa'yı sarsarken, Almanya'da koronavirüsten ölüm oranı İtalya, İran ve İspanya gibi ülkelere göre çok düşük seyrediyor. 

Almanya'da koronavirüs (Covid-19) vakası 39 bin 500'ü geçerken, ölü sayısı 222'de kaldı.

“Almanya'da koronadan ölümler niçin düşük?” Almanya Araştırma Bakanı Anja Karliczek, virüs uzmanı Christian Drosten ile herkesin sorduğu bu soruya başkent Berlin'de cevap verdi. 

Karliczek ve Drosten, Almanya'daki ölüm oranlarının düşük olması klasik laboratuvar testi ve erken teşhise bağlıyor.

Berlin'de bu soruya cevap veren hükümet danışmanı Christian Drosten, "Bizde ölüm oranı çok düşük çünkü biz oldukça fazla oranda klasik laboratuvar testi (laboratuvar diyagnostik) yöntemi uyguluyoruz" dedi.

Almanya'da şu anda haftada 500 bin test yapıldığını vurgulayan Drosten, Covid-19 vakalarını daha ilk safhalarında teşhis etmeye çalıştıklarını belirtti.

Almanya koronavirüs vakalarında test kiti yerine laboratuvar testi yöntemini kullanıyor. Laboratuvar testleri 24 saat sürmesine rağmen daha kesin sonuçlar veriyor. 

Almanya'da zamanı geldiğinde kamusal hayatı aşama aşama normale çevirmenin önemine vurgu yapan Drosten, "Bu durumdan çıkmamız gerekiyor" dedi.

Drosten hayatın hangi alanında normalleşmenin başlaması gerektiği kararını ise uzmanların vermesi gerektiğini vurguladı.

Alman virüs uzmanı Christian Drosten, risk grubu olan yaşlıları izole etmenin ise, corona virüsle savaşta bir faydası olmadığını savundu.

ALMANYA TESTLERE ÇOK ERKEN BAŞLADI

Alman hükümetinin korona krizinde birlikte çalıştığı Charita Başkanı Heyo Kroemer de, ölüm oranlarının düşük, vaka sayısının yüksek olmasını Almanya'nın corona virüsü salgınıyla erken mücadelesine bağladı.

Virüsün Almanya'da henüz çok etkili olmadığı bir dönemde testlere başlandığını vurgulayan Kroemer, henüz başlangıç aşamasında olan koronovirüs vakalarını da tespit ederek, önlem almaya çalıştıklarını belirtti.

İLAÇ VE LABORATUVAR ÇALIŞMALARI İÇİN 150 MİLYON EURO

Almanya Araştırma Bakanı Anja Karliczek de, corona virüse karşı büyük bir mücadele verdiklerini, işe yarar her fikir ve reçeteye değer verdiklerini söyledi.

Koronavirüsle savaş için "Ulusal Görev Komitesi" oluşturduklarını belirten Bakan Karliczek, bu ağı oluşturmak için 150 milyon euroluk bir fon oluşturduklarını açıkladı.

"ALMANYA HENÜZ SALGININ BAŞINDA"

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler ise, ülkede Covid-19 bulaşanların yaş ortalamasının 45, ölenlerin yaş ortalamasının da 81 olduğunu kaydetti. Covid-19 hastalarının yüzde 55'nin erkek, yüzde 45'inin de kadın olduğuna dikkati çeken Wieler, vaka ve ölümlerin her geçen gün arttığına vurgu yaptı. 

Wieler, "Henüz daha bu salgının başındayız. Sürecin nasıl ilerleyeceği belirsiz. Covid-19 ile savaşmaya henüz yeni başladık'' dedi.

Ülkede salgının başından bu yana geniş kapsamlı testlerin yapıldığını aktaran Wieler, şöyle devam etti: 

"Sonuç olarak, çok hafif vakaları çok erken teşhis ettik. Düşük seyreden ölüm oranı salgının burada etkili olmadığı anlamına gelmiyor. Beklendiği gibi vaka sayısı artıyor. Şimdi daha disiplinli olmalıyız. Önlemlerin işe yarayıp yaramayacağını ve ne kadar süreceğini söylemek henüz mümkün değil. Durumu her gün yeniden değerlendiriyoruz." 

Ülkede Covid-19'a ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşan yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsüne göre Almanya'da virüs bulaşan kişi sayısı 31 bin 554, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 149.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER