Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ALMAN ÜRETİCİLERDEN ABD´Lİ TESLA´YA KARŞI HAMLE

Alman otomobil üreticileri BMW, Audi ve Mercedes, ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla´nın Alman alternatiflerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

ALMAN ÜRETİCİLERDEN ABD´Lİ TESLA´YA KARŞI HAMLE

04. 09. 2018 Salı

Alman otomobil üreticileri BMW, Audi ve Mercedes, ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla´nın Alman alternatiflerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tesla´nın önlenemeyen yükselişini gören Alman otomobil üreticileri Tesla´nın elektrikli otomobillerine alternatif otomobiller üretmeyi hızlandırdı. Mercedes bugün elekrikli SUV modeli EQC´u İsveç´te tanıtacak, BMW 8 Eylül´de Münih´te Inext sedanı, Audi ise 17 Eylül´de e-tron SUV´u San Francisco´da tanıtacak.

Alman basınına göre, Tesla´nın yükselişi ve 2015´te yaşanan emisyon skandalı sonrasında imajı sarsılan Alman otomobil üreticileri, elektrikli otomobillerini listelerinde ön sıraya aldılar.

Alman üreticiler, gelecek 3 yılda yaklaşık 40 milyar avro harcayarak, Tesla´nın Model S, SUV Model X ve Model 3´leriyle rekabet etmeye hazırlanıyor. Bu üreticilerin önümüzdeki yıl her ay bir elektrikli aracın modelini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Markalardan tanıtım atağı 

Mercedes bugün elektrikli SUV modeli EQC´ı İsveç´in başkenti Stockholm´de tanıtacak. Şirketin elektrikli araçlar konusunda yaptığı çalışmaların ürünü olan EQC?nın gelecek yaz satışa çıkması bekleniyor. Tesla´nın Model S arabası tam şarjla 417 km menzile sahipken, Mercedes´in EQC´sı 400 km menzile sahip olacak. BMW´nin Inext sedan elektrikli otomobili ise 8 Eylül´de Münih´te tanıtılacak. Üretime 2021 yılında girmesi beklenen otomobilin menzili yeni nesil bataryalarla birlikte 700 km´ye ulaşacak. BMW, Mini markasının elektrik versiyonunu da 2019´da satmaya başlayacak.

80 bin avrodan başlıyor 

Volkswagen grubunun lüks otomobil markası Audi de 17 Eylül´de San Francisco´da düzenlenecek özel bir etkinlikle e-tron SUV´u tanıtacak. İlk e-tron´u üretimden dün çıkaran Audi, bu araçla Tesla´ya ciddi rakip olmak istiyor. Araç, 500 km menzile sahip olacak ve bu yıl sonunda 80 bin avrodan başlayan fiyatlarla Almanya´da satışa sunulacak. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER