Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Aliya’da Özgürlük ve Sanat adlı eser çıktı...

Muhammed Hamid El Ahmeri’nin, üst başlığı “Yeryüzünde Filizlenen Gökyüzünün Çocuğu” olan “Aliya’da Özgürlük ve Sanat adlı eseri, Mana Yayınları “Anı-Biyografi” kategorisinde yayınlandı.

Aliya’da Özgürlük ve Sanat adlı eser çıktı...

Çağımızın tanınmış öncü Müslüman şahsiyetlerinden biri… Hem bir düşünür hem bir devlet adamı… Siyasi baskılar görmüş, zindan yıllarını yaşamış, savaşa ve soykırıma şahit olmuş ama ruhunun aydınlığından ve umudunun ışıltısından bir şey kaybetmemiş yine de… Bu kadar şiddetli günlerden geçip de ölçüyü, adaleti ve zarafeti elden bırakmayan kaç kişi yaşamıştır? Siyasi basireti ve bilgece rehberliği sadece Bosna halkına değil tüm dünya Müslümanlarına örnek olmuştur. Özgürlüğe olan tutkusu, sanata, edebiyata ve felsefeye olan ilgisi, entelektüel birikimi ve eylemci kişiliği ile Aliya İzzetbegoviç’i yine özgürlüğe olan tutkusuyla bilinen bir yazarın, Ahmerî’nin kaleminden okuyacaksınız. 

İmanıyla beslediği sımsıcak kalbini özgürlük ve adaletin timsali kıldı Aliya. İnsan; düşüncesi ve eylemleriyle yeryüzünün bir bitkisi iken, maneviyatı ve sanata düşkün yanıyla göklerin çocuğu… Bu iki tarafı kendi şahsiyetinde ahenkli bir şekilde birleştiren nadir şahsiyetlerden biridir Aliya. Ve elinizdeki eser, Aliya’nın hayatı ve şahsiyeti ile düşüncesinin kesişim noktası üzerinde kaleme alınmış, farklı boyutlarıyla bir Müslüman lideri tam da ayırt edici vasıflarıyla yakalamaya çalışmıştır. Aliya’da özgürlük ve sanat, inancının açtığı ufuklarda yürüyüp iz bırakmasıydı arkasında. Ahmerî bu kitabında Aliya’daki iki kavramı ele almakla kalmıyor, aynı zamanda hem kendi çapraz okumalarıyla konuyu zenginleştiriyor hem de Aliya’nın hayatına özgürlük ve estetik ışığında bütüncül bir bakış atıyor.

 

Kaynak: manayayınları.com



Anahtar Kelimeler: Aliya’ Özgürlük Sanat çıktı...

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz